REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Directorul SĂLTAT de DNA pentru luare de mită, doar ce fusese numit în Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa!

Directorul SĂLTAT de DNA pentru luare de mită, doar ce fusese numit în Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa!

Replica API 19 aprilie 2018 | 00:12 446

Procurorii DNA Galați au început urmărirea penală față de Ciubrei Luigi Marius - directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de luare de mită, și față de Constantin Tarău - marinar în cadrul C.N.A.P.D.M., sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Interesant de precizat că Ciubrei doar ce fusese nominalizat în Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa, din partea Ministerului Transporturilor! Şedinţa în care au fost “operate” modificări în C.A.-ul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a avut loc luni, 16 aprilie. Urma ca numirea lui Ciubrei în C.A. să fie semnată şi de administratorii Portului Constanţa, însă, în situaţia dată, este clar că acest lucru nu se va mai întâmpla.

Ce spun procurorii DNA despre dosarul lui Ciubrei

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2017 – 17.04.2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de „marinar” și „mecanic”.

În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un „comision” cuprins între 100 și 600 de euro.

Ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 18 aprilie 2018, inculpații Ciubrei Luigi Marius și Tarău Constantin vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale.

A.C., D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tigilichi, cum ii spune colegul de mai jos, a facut branza praf de cand s-a instalat. A fost foarte ocupat sa le tina in brate pe Cretu si pe ofilita de la achizitii. Le-ar fi tinut el pe genunchi, dar nu are loc pt ca acolo isi tine burta.
2
1
Tigilichi este un penal! A angajat la APC zeci de oameni pe criterii ilegale! Este un hot si un incompetent!
3
0
in apc se lucreza la nivelul anilor 50 cu parul si dupa bunul palac al conducerii la directia teh, condusa de unsec e haos
3
0
Sa intre DNA UL in toate institutiile din Constanta ca e prea mare coruptia
1
0
Sa vina dna, diicot, curtea de conturi si la oil terminal constanta unde se creaza posturi de directori si alti functionari Abuziv, fara vreun temei legal sau economic Multumim anticipat institutiilor anticoruptie, antimafia ,anticrima- organizata din ROMANIA !!!
1
0
articol si cu Stroe de la RAJA?
2
0
Muie diicot si sri. Va prefaceti ca munciti. De la apc anr e coruptie in tot portul. Partidele sunt bagate si sri-ul etc. Acum ati prins si voi un mielusel. Fmm de corupti.
1
0
pai asta e, a venit si ziua...decontului
1
0
De cand exista marinaria in Romania se practica spagile in porturi. Abia anul asta au aflat autoritatile ce stia o planeta intreaga din antichitate pana acum?? Asa greu le pica fisa astora? Nu degeaba se fac in lume comedii savuroase despre ,,otoritati''.
3
1
Preferi sa mergi la job? Eu m-am convins ca e ceva serios! Ne extindem spre Hollywood! Sistem de castig cu un subiect de film! Sansa e in mainile tale! Promovezi un subiect de film si castigi bani! Nu exista niciun risc! Hollywood: magie si bani! Un film bun si bani pentru tine! Proiect B: original si sigur!Detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo.com
0
3
Dna sa intervina si la apc, nereguli marii
6
4
Acest individ e mic copil pe langa tivilichi si cretu de la apc. Cum credeti ca s-au facut cele cca 150 de angajari din ultimul an si jumatate de la apc? Se pare ca e o scoala buna la Galati. Rusine constanteni!
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108