REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Directorul SPIT Constanța, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals și complicitate la delapidare

Directorul SPIT Constanța, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals și complicitate la delapidare

Replica API 5 iulie 2018 | 00:21 868

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Virginiei Uzun, la data faptelor director executiv în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la delapidare.

Alături de ea, în fața magistraților ajunge și Bogdan Andrei Coronea, la data faptelor președinte al unei asociației, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare,Ghiulendan Rașid, la data faptelor șef al compartimentului Resurse Umane din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale pentru fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, Carmen Aurelia Trentea Tatu, la data faptelor director executiv adjunct în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale pentru fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în intervalul noiembrie – decembrie 2017, ”inculpata Uzun Virginia, în calitatea menționată mai sus, cu rea credință, a îndeplinit cu încălcarea legii acte ce țin de atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală și fictivă a două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite și Taxe (S.P.I.T.) Constanța, în calitate de achizitor, și asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, în calitate de prestator, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajații instituției publice. Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate și plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanța, în condițiile în care asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională. Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăți ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța și totodată un folos necuvenit pentru asociația “prestatoare” a serviciilor respective.

Efectuarea plăților ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum și de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia și Rașid Ghiulendan care, în calitățile menționate mai sus, au semnat contractele și au ordonanțat la plată cursurile respective. În același context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de președinte al asociației, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpații Uzun Virginia, Rașid Ghiulendan și Trentea Tatu Carmen Aurelia). În perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociației pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă și să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei”, potrivit unui comunicat de presă. Până în acest moment, Consiliul Local Constanța nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. În cauză a fost dispusă poprirea asiguratorie asupra conturilor bancare deținute de cei patru inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca Decebal Fagadau continua sa fie marioneta "maicutei " Virginia plina de evlavie si de p_le,care mai are putin si finalizeaza redecorarea Biroului de Primar pe banii SPIT-lui , va face de tot cacatul institutiile SPIT & Primarie si nu in ultimul rand PSD-ul . Ce faci tu Doamne - a se citi Stroe Felix ? Cat despre machedoni - pacat de Sergiu sotul Virginei iar restul ati belit p_la sare la 6000 euro angajarea la SPIT - deh Virginia are de platit avocatii .
49
1
Ia sa verificati cate apartamente au fiecare ? Aaaaa ?
10
0
avere colosala din salariu de functionar al statului, prima caracteristica al oricarui corupt pe carca statului.
8
0
dna ,de ce acum si nu atunci cand au inceput sa fure??????
7
0
Cusut cu ata alba! Cum nu are voie Coronea sa tina cursuri de perfectionare cand este acreditat INA? A cui tinta este scaunul Virginiei? Virginia a avut un Iuda in echipa,iar cu aceasta ocazie nu s-a facut altceva decat sa discrediteze o institutie publica si conducerea acesteia! Cat timp se presupune ca o persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie stirile cu privire la savarsirea unei posibile fapte penale ar trebui dezbatute la sfarsitul anchetei judiciare cand intervine o condamnare! Chiar nu vede nimeni prejudiciul este mai mic decat salatiull lor conform declaratiilor de avere?
3
16
jigodia de Virginica,o curva ordinara e luata acum de dna pentru un cacatel minor !!! Aceasta gioarsa a furat milioane de euro in cardasie cu hotul mazare.Vrem dreptate ! Sa vedem de unde atata banet dintr-un salariu de bugetar ? Futu-va rasa-n cur de hoti ! Ati saracit orasul secaturilor pesediste ! HUUOOO !!!
31
0
sa verifice si contractele lui AVOCAT COJOCARU CONSTANTIN care este abonat la banul public la SPIT CONSTANTA acesta prin aceiasi metoda da 40 la suta din sumele platite spaga lui VIRGINIA UZUN dar are cineva urechi sa auda sau sa vada
42
0
Machidonimea sufoca Romania?Dupa noul cod al penalilor,aceasta duamna va fi nevinovata deoarece apraduit in favoare unui prieten care nu-i este ruda apropiata.Mare bataie de joc mai trebuie sa suporte romanii!
15
4
Constanta oras condus de hoti si machedoni
16
3
O ancheta jurnalistica la OCPI pe cand? Va pot pune la dispozitie o gramada de materiale. Si nu numai eu....
5
1
va luati degeaba de Uzun. Io-s fan MERLA - femeia-barbat care n-a facut nimic pentru Constanta, dar care e mega-bogata!
13
1
Virginica are un buncar pe malul lacului din Mamaia....
17
0
Sa o ia garda si pe coarda aia betiva de Lavinia Valeanu zisa si cap de porc sau femeia barbat. Acum 10 ani facea oral in toalete La Mania dupa care drogata si beata face accident in Mamaia, dar acum sta in spatele unui geam la Spit si iti vorbeste de sus, ca deh, are functie. Pe strada nu o sa mai fie geamul de protectie iar pumnu se va opri direct in ratul ei de scroafa nespalata. Asta ca sa stiti cine va incaseaza taxele, betive drogate cu dosare penale .
27
3
ptr Andreea ; mai dupa ce ca esti urata mai esti si proasta
3
12
Faruk Mutalap sifonul si-a sters facebook-ul , ce pizda e se mai da si mare interlop , feriti-va de FARUK MUTALAP cu putza mica, sifonul constantei.
10
6
Taxa de promovare de plata dar fara lumina wc elementare unui comert
9
2
ce ma a luat pentru ea, rude de gradul 2 etc? a luat pentru partid asa ca lasati-o in pace, codul penal nu prevede astfel de fapte ca penale
18
2
Trimisa in judecata inseamna suspendare din functie. Cum de mai este inca in functie respectabila functionara publica? Ea si celelalte 2.
29
3
in scurt timp va fi achitata
8
13
Poate doarme cu capul pe bordura
12
3
Ce fata in colturi are asta de zici ca e muppet?
19
3
esti prea prost virginia uzun e moldoveanca 100% casatorita cu un machidon, dar daca esti prost si iti place sa mananci cacat despre machidoni fara sa te informezi..
16
23
Nimicuri si iar nimicuri, pe cand o ancheta serioasa in matele acestei personaje profund corupte? se va uita cineva oare in activitatile fictive pe fondurile europene cu care acesta cucoana este asociata?
23
6
Incepand cu data de 05.07.2018 sediile SPIT Constanta vor fi inchise din cauza lipsei de personal. Pentru urgente ii puteti cauta la sediile DNA.
32
5
Nu zic ca e bine ca a facut femeia asta, si daca a gresit sa plateasca. Dar voi astia de mai jos care comentati sunteti niste cretini scelerati si imposibil de salvat de cacatul pe care il aveti in cap
9
34
Sifon, spritz
15
6
In sfirsit , pupila poponarului Mazare e luata la intrebari , dupa atitia ani !!!!! dupa o viata de dezmat nenorocita a luato pe calea bisericiiii ha ah ha , o scoate din rahat prea corditul teo -osie
32
3
Eheee, asta-i doar frisca de pe savarina, cate tunuri a tras escroaca asta se uzun sa fiti voi sanatosi. Interesant de stiut ar fi cine e javra care o tine in brate de ani de zile. Poate va ocupati voi, replica de o ancheta jurnalistica si ne spuneti
32
1
Ne am gasit la lucrurile astea mici, dar lucrurile mari, fraudele masive
25
3
piloasa si hoata. a umplut spit-ul de cipan analfabeti.
42
13
O institutie de rahat precum primaria!
32
6
si mie imi trimit somatie pt 98 de lei cu amenintari de sechestru si alte chestii oricum n-am sa-l platesc decit pe 30 decembrie sa nu ajunga banii mei la tiganii si asistatii si lenesii din oras anul asta
30
2
sa vorbeasca toti angajatii care stiu despre situatie tocmai ca aceste personaje sa plateasca pentru ce au facut
70
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218