REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Discriminare la Academia de Poliţie? „Cea mai mare ofensă la adresa agenţilor de poliţie!”, strigă sindicaliştii

Discriminare la Academia de Poliţie? „Cea mai mare ofensă la adresa agenţilor de poliţie!”, strigă sindicaliştii

Replica API 10 noiembrie 2017 | 00:00 495

Acesta este punctul de vedere al membrilor Sindicatului EUROPOL. Potrivit acestora, modificările care urmează să fie aduse Statutului Polițistului îi dezavantajează pe agenții de poliție care urmează cursurile Academiei de Poliție la forma de învățământ frecvență redusă.

„Statutul polițistului intră pe ultima sută de metri și urmează să fie supus dezbaterii publice în cadrul ședinței de dialog social de luna aceasta, iar forma agreată până acum de conducerea Ministerul Afacerilor Interne, cât și de unele sindicate “reprezentative”, va crea o serie de inechități în rândul agenților de poliție care urmează cursurile Academiei de Poliție la forma frecvență redusă.

Dacă pentru agenții de poliție care trec în corpul ofițerilor prin susținerea examenelor tip TCO se va acorda gradul profesional în funcție de vechimea în serviciu, pentru agenții care urmează cursurile Academiei de Poliție, indiferent de vechimea în serviciu, li se va acorda gradul de subinspector. Practic, vor fi instituite trei categorii, pentru agenții care trec în corpul ofițerilor și au o vechime de până în cinci ani li se vor acorda grade de subinspector, pentru cei cu o vechime între cinci și zece ani li se vor acorda grade de inspector, iar pentru cei cu o vechime peste zece ani gradul de inspector principal. Asta în timp ce pentru agenții care vor urma timp de trei ani cursurile Academiei de Poliție, indiferent că vor avea chiar și 15 ani vechime în sistem, li se va acorda doar gradul de subinspector.

Prin această măsură discriminatorie, MAI va rămâne în istorie ca fiind promotorul celei mai mare ofense la adresa agenților de politie care urmează cursurile Academiei de Poliție. Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a propus în cadrul grupurilor create la nivelul MAI și a trimis propuneri pe adresa de email a instituției cu forma propusă și expunerile de motive pentru această cauză”, se arată în comunicatul semnat de Marius Iconaru, secretar general Sindicatul EUROPOL.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mancami-ati pula cand ma cac.
2
2
doi bocanci si un fund afara ,o masina militara.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218