REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Discuţii între Ambasada Nigeriei şi UMC, după PROTESTUL studenţilor

Discuţii între Ambasada Nigeriei şi UMC, după PROTESTUL studenţilor

Replica API 18 februarie 2016 | 00:12 201

De câţiva ani, studenţii nigerieni care urmează studiile la Universitatea Maritimă Constanţa sunt cazaţi la hotelul Flora. Joi, 10 februarie, cu toţii şi-au strâns catrafusele şi au decis să părăsească hotelul, nemulţumiţi de condiţiile oferite. „Nu suntem scalvi!“, „Ne-am săturat de Flora!“, scandau nigerienii. Aceştia spuneau că sunt revoltaţi şi de faptul că nu şi-au primit banii de la UMC, bani care vin din partea statului nigerian, pentru studiile lor, şi care intră în contul universităţii. Marţi, 16 februarie, la Constanţa au venit doi reprezentanţi ai Ambasadei Nigeriei, care au dezbătut problema împreună cu studenţii şi cu reprezentanţii UMC.

Studenţii spun că prorectorul Cornel Panait este responsabil pentru ei. Aceştia au mai precizat că nu vor să stea la hotel, ci la apartament, întrucât la unitatea hotelieră au mese fixe şi, dacă nu ajung la timp, nu mai mănâncă. Aceştia mai spuneau şi că asigurarea medicală le-a expirat de două luni. Prorectorul UMC a dezminţit însă toate cele reclamate de studenţi, spunând că aceştia au constant tot felul de menulţumiri nefondate. Marţi, 16 februarie, la Constanţa au venit doi reprezentanţi ai Ambasadei Nigeriei, care au dezbătut problema împreună cu studenţii şi cu reprezentanţii UMC: “Ieri a venit la Constanţa un domn de la Ambasada Nigeriei care se ocupă de problemele tinerilor. Acesta a fost însoţit de un alt funcţionar de la ambasadă care a discutat şi cu noi şi cu studenţii. Noi nu am participat la discuţia cu studenţii. Domnii au plecat în jumătate de oră. Le-am spus ceea ce am declarat deja şi în presă”, a declarat pentru ”Replica” Cornel Panait, prorectorul Universităţii Maritime Constanţa. Acesta a precizat că încă nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa studenţilor, pentru că bugetul este încă în dezbatere în Parlamentul nigerian: ”Noi nu avem la ce concluzie să ajungem. Atunci când se vor plăti banii vom ajunge la o concluzie. Deocamdată am înţeles că bugetul încă se discută în Parlament şi atunci înseamnă că nu putem avea pretenţii”, a adăugat Cornel Panait.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108