REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din nou într-o celulă de izolare

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din nou într-o celulă de izolare

Replica API 26 august 2022 | 00:00 568

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din nou într-o celulă de izolare în colonia penitenciară în care este închis, a anunţat el pe Twitter, adăugând că acuză Moscova pentru această decizie, informează miercuri dpa.

Autorităţile au justificat mutarea lui prin faptul că el nu şi-a ţinut mâinile la spate timp de trei secunde în timpul unei plimbări prin colonia penitenciară, în pofida ordinului primit, a spus Navalnîi în comunicatul său pe Twitter.

"În mod evident, directiva vine de la Moscova. Chiar şi pentru standardele unei închisori ruse, a trimite pe cineva la izolator doar pentru faptul că nu şi-a ţinut trei secunde mâinile la spate - este prea mult", a scris el pe Twitter.

Şi planul său de a înfiinţa un sindicat din închisoare a înfuriat recent autorităţile ruse.

Navalnîi a spus că a stat deja trei zile în celula de izolare, care măsoară 2,5 metri pe 3, săptămâna trecută, pe motiv că nu şi-a încheiat un nasture la o haină.

"Iată-mă încă o dată stând în dulapul meu infernal, cu o cană şi o carte. E cam plictisitor, desigur. Cred că ar trebui să învăţ cum să meditez", a scris Navalnîi într-un tweet.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte în prezent o sentinţă oficial pentru fraudă, dar care este văzută ca o încercare de a reduce la tăcere unul dintre cei mai vocali oponenţi ai lui Vladimir Putin.

Navalnîi este închis în colonia penitenciară 6 din Melehovo, la circa 260 de kilometri nord-est de Moscova, în condiţii extrem de dure.

În timp ce era eliberat condiţionat după o condamnare anterioară, în august 2020, Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok şi a fost transportat pentru tratament în Germania. La revenirea în Rusia, în ianuarie 2021, el a fost arestat chiar pe aeroport pe motiv că nu a respectat controlul judiciar. Între timp, Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare, pentru presupuse fraude.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272