REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dispariţie misterioasă la Mangalia! De două săptămâni, infractorii au intrat în „concediu”

Dispariţie misterioasă la Mangalia! De două săptămâni, infractorii au intrat în „concediu”

Replica API 8 ianuarie 2016 | 00:00 390

Cea mai liniştită perioadă din ultimii ani în întreg judeţul

Cea mai liniştită perioadă din ultimii ani în întreg judeţul

Linişte la Mangalia! În ultimele două săptămâni se pare că infractorii şi-au agăţat hainele în cui şi au intrat şi ei în vacanţă. Potrivit informaţiilor noastre, în această perioadă nu a fost înregistrat nici un caz de violenţă, furt sau alte evenimente nefericite. Adevărat este şi faptul că oamenii legii au acţionat zilnic, fiind vorba despre circa 30 de poliţişti şi 10 jandarmi. Totodată, menţionăm şi faptul că este vorba despre cea mai liniştită perioadă din ultimii ani, înregistrată în tot judeţul Constanţa, dar şi la nivel naţional, potrivit Poliţiei Române.

Încă din primele zile ale anului curent, Poliţia Română a anunţat că perioada sărbătorilor de iarnă a fost una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani. Această situaţie s-a putut regăsi şi la Constanţa, unde oamenii legii şi-au făcut treaba şi au acţionat zilnic. Însă, la Mangalia putem vorbi chiar despre o dispariţie “misterioasă” şi asta pentru că, potrivit informaţiilor noastre, în ultimele două săptămâni, nu a fost înregistrat nici un eveniment nefericit deosebit. Nu numai că nu a fost prins nici un infractor în plină acţiune, dar se pare că nici plângeri nu prea au fost înregistrate.

De precizat este şi faptul că, zilnic, pe toată perioada minivacanţei, circa 30 de poliţişti şi 10 jandarmi au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la Mangalia. Şi în noaptea de Revelion, în întreg judeţul Constanţa, peste 400 de poliţişti au fost prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea şi prevenirea oricăror fapte de natură antisocială. Aceştia au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

S-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, care tulbură liniştea şi ordinea publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală comise cu violenţă sau contra patrimoniului, pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale, a celor de la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, a faptelor care aduc atingere climatului de siguranţă publică.

Poliţiştii au avut în vedere prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi antisocială atât pe raza localităţilor urbane, cât şi în mediul rural, în special în zonele aglomerate şi locurile unde sunt organizate manifestări specifice nopţii dintre ani. Totodată, s-a asigurat o prezenţă activă a poliţiştilor rutieri, pe principalele artere de circulaţie, acţionându-se în vederea combaterii excesului de viteză, a prevenirii accidentelor cauzate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru fluidizarea traficului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614