REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Dispută în jurul serialului 'Queen of the South': Procedură administrativă, lansată împotriva Netflix

Dispută în jurul serialului 'Queen of the South': Procedură administrativă, lansată împotriva Netflix

Replica API 2 septembrie 2022 | 00:00 623

O mexicancă care a fost închisă pentru trafic de droguri, numită de mass-media "La Reina del Pacífico" ("Regina Pacificului"), a lansat o procedură administrativă împotriva Netflix pentru o presupusă utilizare ilegală a imaginii sale în serialul "Queen of the South", informează AFP.

Sandra Avila Beltran, care a petrecut aproape opt ani în închisoare, cere 40% din profituri platformei, care găzduieşte acest serial, având în centrul său povestea unei traficante de droguri, a declarat săptămâna trecută avocatul acesteia, Israel Razo, pentru postul de televiziune Milenio, citează Agerpres.

"Acesta îi afectează în mod direct imaginea", a adăugat el.

Acţiunea sa vizează, de asemenea, canalul de televiziune în limba spaniolă difuzat în Statele Unite Telemundo, producătorul serialului.

Sandra Avila Beltran a sesizat Institutul mexican pentru proprietate industrială (IMPI). Potrivit lui Israel Razo, procedura în faţa IMPI precede o procedură judiciară.

O sursă apropiată acestui caz a confirmat marţi pentru AFP existenţa unei "proceduri administrative", fără a oferi alte detalii.

Contactat de AFP, Netflix a refuzat să comenteze.

Avila a fost reţinută la 28 septembrie 2007 într-un restaurant din Ciudad de Mexico împreună cu partenerul ei, columbianul Juan Diego Espinosa Ramirez, alias "tigrul".

El a fost acuzat că a fost în contact cu "cartelul Sinaloa" al lui Chapo Guzman, care execută o condamnare pe viaţă în SUA.

Extrădată în SUA în 2012, Sandra Avila Beltran a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru conspiraţie criminală. Un an mai târziu, justiţia americană a anulat această sentinţă.

Trimisă înapoi în Mexic în 2013, ea a fost condamnată în septembrie 2014 la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Un judecător a eliberat-o în februarie 2015.

Ea "a fost întotdeauna achitată în toate recursurile şi procedurile penale" care au vizat-o, a precizat avocatul ei.

Serialul se bazează pe romanul "La Reina del Sur" (2002), al autorului spaniol Arturo Perez-Reverte.

Acesta spune povestea Terezei Mendoza (interpretată de actriţa mexicană Kate del Castillo), "o femeie de origine modestă" care "ajunge o legendă a narcotraficului", potrivit rezumatului Netflix.

Al doilea sezon a câştigat în 2020 premiul Emmy pentru cel mai bun serial într-o altă limbă decât engleza.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272