REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

'DISTRACŢIE' TEMBELĂ! A împuşcat un câine, ziua în amiaza mare, pe varianta Constanţei!

'DISTRACŢIE' TEMBELĂ! A împuşcat un câine, ziua în amiaza mare, pe varianta Constanţei!

Replica API 15 ianuarie 2018 | 10:16 1343

Poliţia a deschis un dosar de cercetare

Poliţia a deschis un dosar de cercetare

Situație alarmantă reclamată de iubitorii de animale pe o rețea de socializare. Sâmbătă, 13 ianuarie a.c., în jurul orei 12,00, un bătrân se afla pe B-dul Aurel Vlaicu, în zona fostului Real, fiind însoțit de un câine. La un moment dat, o mașină în care se aflau doi indivizi a oprit pe marginea șoselei, iar unul dintre ocupanți ar fi tras spre câine cu o armă. Bătrânul care spune că se numește Costică Mejeruc și este proprietar câinelui a cerut ajutorul altor iubitori de animale, iar patrupedul a fost transportat la o clinică veterinară, unde a primit îngrijiri medicale. Aceasta a declarat că nu a reținut numărul de înmatriculare al mașinii, pentru că ar fi fost murdar și puțin lizibil.

„Mi-a pus viaţa în pericol! Mi-a spus că împuşcă pe cine vrea!”

„Mă numesc Costică Medeluc iar acesta este câinele meu, eu l-am crescut. L-am scăpat din mână, a plecat să se joace. O mașină care de ani de zile vine să împuște câini, vine pe ascuns, (un bărbat) a scos arma pe geam, a tras asupra câinelui, mi-a pus viața în pericol. Eu am încercat să prind câinele, care a fugit.

Cei care pot să mă ajute și pentru a-l prinde pe acest individ, pentru a-l da în judecată, este un braconier care împușcă iepuri pe câmp. E implicat și într-un dosar la Tulcea, de braconaj, e băiatul unui politician dintr-un partid mare și a spus că el împușcă pe cine vrea”, mărturisește pe filmulețul devenit viral bătrânul proprietar al câinelui.

Comunitatea a fost alarmată de postarea de pe Facebook, din care reiese că, ziua în amiaza mare, pe una dintre cele mai circulate artere ale municipiului – varianta ocolitoare a orașului – un individ a împușcat un câine! „Mi-a pus viața în pericol!”, poate fi auzit, pe filmare, cum spune și bătrânul care se afla lângă câine.

Pe de altă parte, deși există filmulețe realizate imediat după incident, în care se poate vedea că animalul a fost nimerit în zona feței și este plin de sânge, prima reacție a oamenilor legii a fost că...sesizarea nu se confirmă!

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța o sesizare a fost primită, sâmbătă, 13 ianuarie a.c., în jurul orei 13,00, și un echipaj al Secției 4 Poliție s-a deplasat la fața locului, unde s-a discutat cu bătrânul care a fost martor la incident, dar câinele nu a mai fost găsit.

Ulterior, în cursul zilei de duminică, după insistențele presei, s-a luat decizia extinderii cercetărilor și deplasării unui echipaj și la sediul clinicii veterinare, pentru a fi văzute și radiografiile realizate animalului și a se discuta cu medicii. În urma cercetărilor inițiale, polițiștii au luat decizia deschiderii unui dosar penal pentru a ancheta împrejurările concrete în care a fost rănit animalul, dar și autorul agresiunii.

Surse din rândul polițiștilor ne-au precizat că rana este una atipică și, cel puțin deocamdată, nu se poate spune cu exactitate dacă s-a folosit o armă cu bile de cauciuc. În primul rând, pentru că nu au fost găsite fragmente metalice, nici bile de cauciuc. În schimb, medicii spun că pe rană au găsit urme asemănătoare prafului de pușcă.

De precizat că, în cursul zilei de duminică, postarea de pe grupul „Protecția Animalelor Constanța” în care se anunța întâmplarea a fost ștearsă, afirmându-se că cel care a făcut incidentul public ar fi fost amenințat.

Menționăm că, pe 7 ianuarie a.c., o incident similar a avut loc la Mihail Kogălniceanu, când un câine a fost împușcat, de data aceasta cu o armă de foc. Și în acest caz, polițiștii constănțeni fac cercetări.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vanatorule !? In primul rand, tara-mi-as coaiele pe mormantul ma-tii! In al doilea rand daca esti asa jmecher si tupeist, lasa-ti tu datele aici la rubrica de comentarii, ca dam noi de tine.Baga-mi-as pula-n oligofrena aia de ma-ta care te-a cacat !
1
0
Am fost dar era numai ma-ta, colegele ei se carasera ca era prea frig si le inghetase crapatura. Nu mai pune lumea pe drumuri degeaba - am impuscat doar doi maidanezi care au crapat repede in loc sa se chinuie - si invata sa scrii corect - creierii nu creerii!
0
1
esti curva?
0
0
Noi ,iubitori de animale stim cum se creste un copil,avem copii,dat tie daca iti dam un ciine,habar nu ai cu ce se maninca
3
1
Mie mila de bietul animal dar nu are ce cauta pe strazi S a trezit si stapanul sa spuna ca i a pus viata in pericol Dar jivina lui nu pune viasta in pericol Pana cand potai pe strazi pericole si mizerie la tot pasul ?? Ar lklua si el niste bani nemunciti pe spinarea potaii Rusine
2
0
De ce nu spuneti ca politia a musamalizat initial cercetarile , spunand ca nu se confirma ???
3
1
Te fut in gura si iti sparg creerii !Vino peCaraiman la bariera la ora 4 ! Si cu pusca !!!!
6
1
Chestiunea in cauza nu are a face cu faptul ca esti sau nu iubitor de animale! Este un act cretin si barbar care trebuie tratat ca atare de catre politie! De la un caine impuscat la un om impuscat in aceleasi conditii nu este decat un pas!
6
1
cainii cu stapan au media de viata 13-14 ani problema este a cainilor fara stapan pe care iubitorii de animale ii hranesc si apoi se duc acasa in loc sa-i sterilizeze un om a ramas fara un coi iar altul are piciorul sfartecat si asta s-a intamplat ieri la Iasi
4
0
Florentino, cu "tembelism" vorbim acasa, nu intr-un mediu serios, cum se vrea site-ul vostru. Foloseste cuvinte mai elevate. Pun pariu ca, pe foaie, ai si masterul.
1
2
Cretini care trebuiesc pedepsiti cu asprime. Actiunile samavolnice nu sunt premise intr-o societate ce se vrea democratica. Democratia inseamna respectarea unor reguli ,nicidecum liber la orice initiative de tip anarhic sau justitiar.Asa foarte simplu ,hai sa facem potere si sa incepem sa tragem in interlopi,si asa toti ii uram ,fara sa ne pese de legi,de efectele asupra celor de pe strada si chiar de faptul ca putem gresi ,sa impuscam niste unii care doar par dar nu sunt interlopi. Orice act de barbarie trebuie tratat ca atare. Chiar nu conteaza ca esti sau nu iubitor de animale.
9
1
dorina si un idiot uite si eu impusc cainii maidanezi, aveti tupeu sa-mi dati adresa voastra daca tot sunteti asa smardoi?
3
13
Handicapati iubitori de animale daca va dau un copil in grija habar n-aveti ce sa faceti
5
9
Cine e cretinul? Sa i fac la fel! Jegule care esti nu ti a facut nmk De ce nu o faci pe un politician care minte si fura????
9
2
Un idot eu vedeam asta il urmaream il bateam
6
1
Trimpeta 2 cred tu esti un avorton salvat din tomberon...
2
8
Azi impusti un caine, maine un om, poimaine fti in cur o fetita de 14 ani ca de...tactu are pile, e politician! Bravo romania ignoranta! Bravo autoritatilor ca nu se autosesizeaza! Militienii trebuia deja sa fie primii implicati in prinderea cat mai rapida a individului. Bah, iesiti ma afara din politie escroci incompetenti ca faceti de kkt institutia
11
3
eu ii inpuscam pe toti.
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614