REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DISTRIGAZ a ajuns să fie AMENDATĂ și de OPC!

DISTRIGAZ a ajuns să fie AMENDATĂ și de OPC!

Replica API 25 februarie 2021 | 22:47 2320

În urma mai multor plângeri depuse de constănțeni, cu privire la obligațiile contractuale al Distrigaz Sud Rețele privind lucrările de racordare la rețeaua de distribuție a gazetor naturale, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Cosumatorilor au efectuat controale, care s-au lăsat cu sancțiuni. Distrigaz Sud Rețele a depus o plângere contravențională la Judecătoria Constanța, care a fost respinsă. Menționăm că este vorba de întârzierea racordării.

Comisarii OPC au procedat la sancționarea Distrigaz Sud Rețele cu suma de 12.000,00 lei, reținând că ar fi încălcat mai multe dispoziții legale. Mai exact, în urma controlului, au fost constatate abateri de la legislația privind protecția consumatorului, respectiv comportamentul incorect în relația cu consumatorul, săvârșirea repetată a unor contravenții și nerespectarea măsurilor dispuse în termenele și în condițiile prevăzute în procesele verbale.

Totul a pornit de la mai multe plângeri depuse de constănțeni, care au precizat că au încheiat contracte de racordare la rețeaua de distribuție a gazetor naturale, pe contract fiind stipulat un anumit interval de timp, care a fost depășit cu mult.

La aceste plângeri, reprezentanții Distrigaz Sud Rețele au dat explicații precum, spre exemplu: ” Primăria Constanța a emis Autorizația de construire în data de …, iar după obținerea Avizului de intervenție în domeniul public, va fi realizată lucrarea de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”, motivând că acestea sunt motivele întârzierii în anumite cazuri, sau: ”Pe parcursul derulării procesului de racordare, au expirat unele avize și autorizații fiind necesară reînnoirea Certificatului de Urbanism”, ori: ”A fost emis avizul tehnic de principiu, schița cu soluția de alimentare, notificare de extindere conductă și oferta de cofinanțare și racordare. Documentele au fost predate petentului la data de …, urmând ca după completare și semnare să fie încheiate contractele necesare branșamentului”.

Analizând cererea de chemare în judecată, înscrisurile depuse la dosar și normele legale invocate în susținere, instanța a respins plângerea despusă de Distrigaz Sud Rețele, decizând că amenzile sunt fondate.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Centralele de apartament pe gaze sunt bombe cu ceas!!!
0
2
Asta se intampla cand nu exista concurenta pe un domeniu
3
0
cum este posibil sa platesti primariei un raport de evaluare in 2018 ptr o concesionare teren de sub unitatea care o ocupi si sanu-ti dea nici un raspuns nici pana acum 2021???? cum este posibil sa achiti autorizatia de functionare pe 2020 si tu sa nu functionezi????
0
0
Astea sunt manarii facute in cardasie cu statul. Cum este posibil sa platesti un serviciu si sa beneficiezi de acel serviciu peste doi ani? Seamana a camatarie fara dobanda
3
0
Si daca Distrigaz vrea sa le ia banii la prosti si dupa sa le arate curu ce? Unde te duci la concurenta? Acesta este pericolul reprezentat de monopol.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108