REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dmitri Rogozin, cadou înfiorător pentru Emmanuel Macron

Dmitri Rogozin, cadou înfiorător pentru Emmanuel Macron

Valentina CAMARA 5 ianuarie 2023 | 00:00 780

Fostul director al Roscosmos și șeful detașamentului special de consilieri militari “Lupii Ţariști”, Dmitri Rogozin , care a fost rănit la Donețk, i-a oferit ambasadorului francez în Rusia, Pierre Levi, un fragment dintr-o grenadă pe care să i-l dea preşedintelui Emmanuel Macron.

Dmitri Rogozin

Rogozin e convins că a fost rănit de tirul unui obuzier francez

Comisia de Investigații a stabilit că grenada trasă în hotelul din Donețk pe 21 decembrie, când Rogozin a fost rănit, ar fi putut fi trasă cu obuzierul francez Caesar, relatează RIA Novosti, însă nu a fost furnizată nicio dovadă pentru această afirmație.

“Îmi amintesc cu plăcere de discuţiile noastre, de călătoriile comune la cosmodromul Baikonur. Am vorbit mult și adesea despre perspectivele cooperării politice și economice ruso-franceze. Din păcate, atitudinea țării dumneavoastră și a țărilor NATO și creșterea amenințării militare la adresa Rusiei, lângă granița noastră, a dus la un rezultat tragic”, a afirmat Rogozin într-o scrisoare transmisă ambasadorului francez.Rogozin a mai adăugat că “faptele şi cuvintele Franței s-au separat în mod miraculos”.

“Parisul l-a trădat pe marele Charles de Gaulle și a devenit una dintre cele mai însetate de sânge țări din Europa. Țara dumneavoastră s-a supus dictaturii Washingtonului și a devenit un stat marionetă după modelul guvernului de la Vichy, slujind cele mai de jos instincte ale naziștilor.

Scriu despre asta cu durere, pentru că întotdeauna am iubit istoria Franței, cunosc limba și cultura Franței, respect memoria faptelor glorioase când rușii și francezii au luptat împreună împotriva amenințărilor comune”, a mai scris Rogozin. El adaugă că recent, în urma unui “act terorist josnic”, la Doneţk, a fost grav rănit.

“Numai datorită priceperii și răbdării uriaşe a medicilor militari și civililor ruși sunt în viață și aproape sănătos din nou. În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, aveţi un fragment dintr-o grenadă care a fost trasă de la un obuzier francez Caesar. Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală, dar a fost la doar un milimetru să mă omoare sau să mă imobilizeze”, se mai arată în scrisoare.

Rogozin notează că această grenadă, despre care spune că a fost trasă de un obuzier francez, i-a ucis pe doi dintre tinerii săi prieteni, lăsându-le văduve pe soțiile acestora.

“Vă rog să transmiteți președintelui francez Emmanuel Macron fragmentul pe care chirurgii mi l-au extras din coloana vertebrală și să-i spuneți că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de Franța, SUA, Marea Britanie, Germania și alte țări NATO, în Donbas”, a conchis Rogozin, potrivit fanatik.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tupeu de ordinar are Rogojin asta .
7
1
sa-i duc aminte cati au murit din armele bolsevicilor ? Pacat ca grenada nu l-a nimerit bine. Mwie cu mult kkt !!!
9
2
O adunatura de golani alcoolici.
7
1
Daca Putler nu invada Ucraina, Rogozin nu patea nimic. Sa-l dea in judecata pe seful lui.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108