REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DNA a lovit și la Constanța! Doi vameși, trimiși în judecată pentru luare de mită si fals intelectual

DNA a lovit și la Constanța! Doi vameși, trimiși în judecată pentru luare de mită si fals intelectual

Virgil STOIAN 25 noiembrie 2022 | 00:00 5702

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților: Cojocaru  Daniel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați - Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, pentru săvârşirea infracţiunilor de: - luare de mită, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, (două infracțiuni), și a două persoane fizice, una fiind la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită și cea de-a doua fiind la data faptei director în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată. De asemenea a fost trimis în judecatăr, în stare de libertate Petcu Dorel Emanuel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați - Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud pentru săvârșirea a două infracțiuni de fals intelectual.

Vameș reținut

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2021, inculpatul Cojocaru Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 USD și ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu.
Concret, pentru banii primiți, inculpatul Cojocaru Daniel ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanța – Agigea, a două containere cu măști de protecție, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri.
În contextul de mai sus, inculpatul Petcu Dorel Emanuel ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate, deși în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Cojocaru Daniel. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Percheziții vas

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Anterior, din cauza mediatizată prin comunicatul 1020/VIII/3 din  8 decembrie 2021, a fost disjuns și trimis în judecată un dosar ce viza comiterea de către angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Ilfov a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Vă reamintim că în cursul zilei de 6 decembrie 2021, au fost efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care patru la sediul I.T.M. Ilfov, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din bietele comentarii orice strain intelege rapid ca romania nu are ce cauta in Schengen ! Dar daca aceste "obiceiuri " corupte se practica la nivel de guvern si parlament ?Atunci de ce nu se pot aplica la orice nivel ?Chestia cu pestele imputit dela coada NU mai tine
1
0
Numai gainari ce fura ceva euroi si niciun rechin din administratie care palmeaza MILIOANE de euro din lucrarile publice (mai bine zis din avansul pentru gropile ce au impanzit orasul).Bravo DNA
1
0
aveti impresia ca cei de la CZC (capitania portului) sant mai sfinti,va inselati tot o apa si-un pamant sant ei lucreaza pe ascuns ca seful lor.
0
0
Vine craciunu.... vameșii sa se aștepte vor primi cv de la moșu... vreo excursie cu clasa business destinație-beciul camadares.....se știe cine sunt.........,
2
1
Corect si complet: pentru Bogatu, Fainarea, Pilca, Teseleanu (in ordine alfabetica, sa nu se supere)
9
1
M-am speriat am crezut ca i-a luat pe Oprea Marius, Pistereanu Stelica, Milea Adrian( asta are experienta din dosarul Portul). Toti pastoriti de Cadar Sunai si Pilca Aurelian astia tartorii din dosarul Portul. Pe astia din dosarul Portul trebuie sa-i aresteteze DNA ca au revenit la butoane. Vama Agigea lucreaza pt SEA CONTAINER CLEARANCE a lu Pilca si Bogatu
9
10
Poze cu frontieristii sa se puna cand fac combinatii la vapoare! Urca cu geanta model extraslim....si ca prin minune coboara cu ea extralarge. Sau cand se mai reped la motorina sau spaga.
10
2
S-au trezit toti politaii sa comenteze pe aici, cica politia de frontiera e sfanta, hahaha, sa ne zica cat au comisionul la fiecare control??
9
1
Cum asa, fără arest preventiv? ....nu sunteți seriosi
1
1
oamenii si-au facut datoria.Au " vamuit"
5
0
Dai, ai. Nu dai, …
2
0
si relu de la firma port control containers fura din containere si fura si motorina , un excroc de om venit de la puscarie
8
2
Ma da ce curati sunteti voi astia de la politia de frontiera, auzi va denigreaza!!!!Ha,ha,ha!!!! Ciocu mic ca sunteti la fel de manjiti ca si vamesii!!!
13
1
gura ce nu e deschisa nu pute. Ne-am saturat de povesti, se pare ca vamesii sunt hartuiti, cercetati pe nedrept, abuzati de catre un sistem corupt, ce nu suporta lucratori cinstiti, nui asa frati orilor?
7
2
Poliția de frontieră ar trebui sa se autosesizeze și să ceară tragerea la răspundere!Dar nu cred că au curaj!
3
7
Poza are titlul "Vames retinut", dar in poza se vede o uniforma a MAI, mai exact Politia de Frontiera. Asta se numeste denigrare!
6
9
Ați văzut vames sărac?Nu!Totuși,pe hainele vameșilor scrie VAMA!Așa că scoateți poza aia cu fronteristul că nu este corect!
11
6
Nu batjocoriti uniforma politiei de frontiera care nu are nicio legatura cu vama. Altfel spus,puneti imagini cu vamesi nicidecum cu politisti de frontiera intrucat ci astfel de imagini denigrati si scadeti autoritatea institutiei.
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367