REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DNA cere ÎNCHISOARE pentru Virginia Uzun; a făcut RECURS

DNA cere ÎNCHISOARE pentru Virginia Uzun; a făcut RECURS

Replica API 7 martie 2020 | 00:00 8092

Achitată pentru infracţiuni de corupţie

Achitată pentru infracţiuni de corupţie

Procurorii DNA o vor pe Virginia Uzun, fosta șefă a SPIT Constanța, după gratii! Candidatul PSD la Primăria Eforie a fost achitat, recent, în dosarul în care a fost acuzată, alături de alți angajați din Primăria Constanța, pentru infracțiuni de corupție. DNA cere pedepse cu închisoarea pentru inculpați, contestând, astfel, decizia de achitare. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 5 martie, fiind stabilit un prim termen de judecată pentru 25 mai a.c.

Magistrații au dispus achitarea Virginiei Uzun, întrucât faptele pentru care a fost acuzată, respectiv săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la delapidare, nu există.

Reamintim că procurorii DNA au dispus, în 2018, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Virginiei Uzun, la data faptelor director executiv în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la delapidare. Alături de ea, în fața magistraților ajunge și Bogdan Andrei Coronea, la data faptelor președinte al unei asociației, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare, Ghiulendan Rașid, la data faptelor șef al compartimentului Resurse Umane din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale pentru fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, Carmen Aurelia Trentea Tatu, la data faptelor director executiv adjunct în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale pentru fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în intervalul noiembrie – decembrie 2017, ”inculpata Uzun Virginia, în calitatea menționată mai sus, cu rea credință, a îndeplinit cu încălcarea legii acte ce țin de atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală și fictivă a două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite și Taxe (S.P.I.T.) Constanța, în calitate de achizitor, și asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, în calitate de prestator, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajații instituției publice. Serviciile respectiv, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate și plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanța, în condițiile în care asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională. Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăți ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța și totodată un folos necuvenit pentru asociația “prestatoare” a serviciilor respective.

Efectuarea plăților ilegale ar fi fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum și de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia și Rașid Ghiulendan care, în calitățile menționate mai sus, au semnat contractele și au ordonanțat la plată cursurile respective. În același context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de președinte al asociației, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpații Uzun Virginia, Rașid Ghiulendan și Trentea Tatu Carmen Aurelia). În perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociației pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă și să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei”, potrivit unui comunicat de presă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se lauda ca a reformat serviciul de taxe,ce Draku i-a facut?lipitoarea sa frecat cu toti sa apuce halca,acum io freaca lui Breiloiu.
0
0
RODRIGO PRIMAR
1
0
Faptele nu exista, asa-i ? 'tu-va-n gura de jeguri, dar care fapte exista, gainariile celor marunti pe care-i aruncati in puscarie ?
9
1
a lasat numai semne,...de la caninul ascutit....
4
0
muierea asta nimfomana s-a cuplat cu circumcisul doar ptr a fi satisfacuta... toti cunosc trecutul acestei putori despre care moga zicea cand s-a imbatat ca venea in Mamaia la locuinta mascariciului si-i facea felatie...
11
0
Din vremea cucoanei Kovesi,DNA a inceput sa se poarte ca un fel de GESTAPO. Procurorii de acolo au impresia ca si fara probe reale,judecatorii trebuie sa dea verdict la ordin. Oare de ce se mai cheama lumea la vot? Oricum ticalosii aranjeaza cine si cum sa conduca tara. Zau asa,de ce se tot mimeaza democratia? Vedem ca oamenilor le e frica sa mearga pe strazi din cauza infractorilor lasati liberi si nimeni nu mai are incredere ca autoritatile chiar vor incepe sa apere romanii inclusiv de abuzurile unor institutii. Avem autocratie,nu democratie.
6
8
DNA , o institutie de teroare asupra membrilor PSD, ma intreb ca in tara asta sant jumatate de primari de la PNL, si niciunul nu e haituit. Oare aia de la Oradea, Cluj, Alba, Arad, Timisoara, Sibiu, Brasov, n-au vopsit blocuri, n-au angajat oameni, n-au facut trafic de influenta. Ce sa mai spun de Iohanis cu 6 case din meditatii la fizica si Basescu ca atatea viloaie.E o explicatie , astia din SRI si DNA sant numiti de presedinte si oamenii executa ce li se spune.
5
17
Virginico, te mananca? Ai trecut de si prin multi, ajunge. Nu mai continua si cu politica pt ca ti-o iei
5
0
MUIE SI TIE
2
12
HOTII SI CHILOTII
12
3
Ce puternici sunteti toti in spatele anonimatului! Pana cand s-a intamplat smecheria cu statul paralel ca sa fie luata si sefa spit toti ii lingeati mana si pragurile!
6
12
Penalii care au termen acusi in martie in mai putin de 2 saptamani sa ia multa parnaieee pentru abuz si coruptie spagari nenorociti stati pe banii statului dar nu mai e mult si va condamna dar DNA e taree
15
3
Of doamne, ce mai paranghelii deochiate se organizau cu ani in urma la rest si in camerele de la Malibu. Sufletul petrecerilor erau Verginica, Rareselu si Carmenutza adjuncta. Deh, ce vremuri !
39
4
mai bine angajata la un bordel sa faca munca in folosu comunitati..
36
3
Mai, suma nu e mare, dar ramane fapta. Acum ce sa zic, altii pentru alte sume ametitoare, sunt gasiti nevinovati pe cand altii pentru 5 lei sunt deja la puscarie. Clar este dosar politic la mijloc. Au vazut ca vrea sa candideze la primarie si vor sa-i puna bete-n roate! Este?
9
24
Ce aveti cu mine? Dar Serban nu are si el 8 dosare? La mine era cu decizie finala. La el abia acum incepe jocaca.
17
8
Si serbanica e penal. Si anghelus, zis si mica sirena e penal. Aaaa...daca sunt din partide de dreapta nu zicem nimic de ei!? Replica, rezeste-te!!!
12
8
Si vrea sa candideze primar la EFORIE. RUSINE cu penala asta , ce face ghena ,savu, stanoiu etc Deci tot drogatul de Virgil va fi propus ca primar.....
19
9
Durerea cea mai mare e coruptia din sistem ! Trebuie luati toti procurorii si judecatorii la bani marunti si asta se vede bine in averile nemasurate adunate din hotii !!!
27
5
Deja s-a ajuns prea departe cu abuzurile judecatorilor si nu ma refer doar la cazul asta.Chiar nu exista nimeni in tara asta care sa ii ia la intrebari pe judecatori astia?,caci independeta justitiei nu inseamna si ca judecatori pot incalca legea si sa faca scapati aproape toti infractori.
28
5
La Eforie candideaza numai penali: Serban e trimis in judecata,Uzun e trimisa in judecata,Anghel are dosar la parchet urmeaza sa fie trimis in judecata cu neamul de penali a lui Saracila in carca,Bosogeanu e praf...astia sunt candidati? Mai lipseste Chiru penalu sa candideze si ai spus tot despre Eforie.Niste penali care vor la primarie.
23
8
Aceasta panarama din anul 2000 tot ce a insemnat manevre cu PSD ul C ta ea a fost,,sefa" din pacate ceva nu functioneaza la judecatoria CONSTANTA. A fost cea mai mare javra din SPIT
43
3
Vrem oameni nemanjiti de cacao
23
4
Virginia este o periculoasa si o corupta pusa de Liviu Brailoiu sa candideze la Primaria Eforie, pe aceasta cale o rugam sa-si vada de treaba ei si sa lase Eforia in pace pentru ca este condusa de un om capabil care a realizat multe lucruri bune in doar 4 ani,spre deosebire de Brailoiu care nu a facut nimic 12ani! Votam Robert Serban !
40
13
O muista pe calea celor sfinte , ha ha ha ha
30
6
Astia care vor la primarie...o sa ajunga la puscarie. In epoca Johannis daca-ti depui candidatura si este din partea partidului gresit..hop...te ia DNA-ul.
18
18
Hoasca asta urata cu draci se credea stapana Fiscului ! Se va regasi cu Mazare !
46
7
La cat rau a facut Constantei, merita puscarie pe viata
52
5
Una dintre machidonii care au distrus Constanta.
57
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212