REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

DNA Constanța a intrat pe fir: Șpagă și trafic de influență, în Biserica Română?!

DNA Constanța a intrat pe fir: Șpagă și trafic de influență, în Biserica Română?!

Mirela PASCAL 28 noiembrie 2023 | 16:39 5483

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), biroul teritorial Constanța, s-au autosesizat în urma publicării investigației Recorder intitulată „Corupție în numele Domnului”, referitoare la așa zisele infracțiuni de „cumpărare de influență” și „complicitate la cumpărare de influență”, și care-l vizează pe ÎPS Teodosie, conform anunțului făcut de jurnalistul Alex Nedea pe pagina sa de Facebook.

DNA Constanta a intrat pe fir: spaga si trafic de influenta, in Biserica Romana?!ÎPS Teodosie

Materialul publicat de Recorder aduce la lumină modul în care se fraudează bani publici în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Un membru din interiorul Bisericii, care s-a folosit de o cameră ascunsă, a dezvăluit mecanismul prin care mai mulți lideri politici și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române se implică direct în fraudarea banilor publici. Unul dintre cei filmați cu camera ascunsă este IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Preotul care a dezvăluit corupția din interiorul sistemului de finanțare a bisericii

Petrică Leașcu, un preot slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, a avut intenția de a demonsta corupția din sistemul de finanțare a unităților de cult. El s-a dat drept un om de afaceri cu influență la București și a filmat cu ajutorul unei camere ascunse cum ÎPS Teodosie și consilierul economic al Arhiepiscopiei Tomisului promit un comision de 20% în schimbul obținerii, prin trafic de influență, a unei sume de 800.000 de lei din fondurile publice alocate de Secretariatul de Stat pentru Culte.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la cate se face in tara asta nu poti fi mirat asa de usor la ce se intampla in biserica in general si ei popii sunt locuitori ai tarii si mai putini importanti decat guvernanti si conducatori ei hoti in cele mai multe cazuri sa nu fie prinsi tipa ei mai intai hoti
1
1
Desi a fost prins cu multe magarii, am constatat ca T*o mereu cade in picioare.
0
2
Un popa trebuie sa cante nu sa bage mana in cutia milei cu sarme sa fure... Sa traiasca umil nu lafait in lux cu Mercedes
8
1
Iar s-a dat pe brazda Domnul Teodosie, pur si simplu nu a putut rezista tentatiei, ii plac prea mult cheschereii.
7
2
Este o instigare groteasca. Nu m as mira sa fie un alt dosar dna secret și asa zisul jurnalist sa aibă grade. Dna Sipi noul binom
12
7
La ambulanta cind veniți ? Sa vedeți șpăgi pt angajare, facturi de reparații umflate și mașinile aduse din service mai stricate decit au mers. Cei de la tehnic ne pun sa mergem cu mașinile stricate dar ei știu sa își ia apartamente noi și mașini. Oare cu ce bani ?????? DNA veniți
12
0
Intrebati-l pe n1tza despre teodosie. Pardon, mai bine pe teodosie despre proc. Hai da va ca v am si ajutat hahah
5
1
se stie de multi ani ca jegul asta e corupt.. si totusi scapa ca sunt multe interese la mijloc… sunt documentare cu afacerile bor, trafic de arme, trafic de persoane etc.
9
1
Pe când și Felix Stroe?
14
0
22 de rubini, viata bate filmul.
8
0
Sa nu devenim ridicoli, aia a fost o farsa și o provocare, nu exista nicio fapta. Aveti cu ce sa-l agatati, la câte face, nu cu facaturi de Buftea.
4
13
ca satana spagoveanu afuriseste daca nu-i convine. Eu imi voi afurisi kktul in gatul satanei spagoveanu. Iar pentru fraierul alin, nu are nimeni nimic cu credinta. Toata lumea fwte popi ortodocsi gen iinfractorul spagoveanu.
9
2
Bravo Cezara VEATZA mea! Te duk io in KARKA CEZARA ARDEY UMPLUTI IN PASARYKA GOALA PA VEATZA TIAS DA PA VEATZA cum iti place ttie PA VEATZA?!
1
2
Recorder?!! Luati declaratii preotilor hirotonisiti din 2001 incoace sa va povesteasca ei shpaga minima de 10000 euro pt parohie!
15
0
Ce sa ii faceti voi mai prapaditilor lui Teodosie ? Doamne … voi ori sunteti pr0sti ori sunteti cu retard mintal ! Pai ala e Dumnezeu !! Intangibil !! Sau nu ati inteles pana la ora asta ca biserica va conduce ca pe niste oi fara creier ce sunteti ! Vrajeala maxima cu Dna Dga si mai ales Constanta … conduse de niste incompetenti care nu stiu sa scrie un act procedural nici macar dupa dictare !!! Rusine !!!
14
9
Sa ai f*t nevasta
7
2
Sâceaim onun cafasîna
11
0
Îl ajuta domnul că are har (la combinați) cum a avut cu ferma Nazarcea
18
2
sa vina sa il ia pe porcu macedon.
19
2
nu are cine sa ancheteze, sunt multe lucruri la vedere si nimeni nu face nimic, se face doar ca face si atat, nu avem magistrati integrii, nu avem clasa politica care sa coordoneze activitatea, nu avem nimic, procurorii prind doar gainarii si atat, restul e can can, deaia vom vota aur sa schimbe totul din temelii, altfel vom fi din nou dusi cu zaharelul
23
9
Nu am incredere deloc in ancheta DNA. Am observat care este modul de lucru al DNA. Incep cu spectacole cu catuse, arestari, etc. dupa care pauza pana prescrierea faptelor. Procurorii se inteleg pe ascuns cu infractorii, evident nu pe gratis. Observati ca si procurorii au fete de interlopi?
27
2
Si dna constanta se ocupa cu pescuit si prasit nu cu prins infractori .
22
1
Stapanii Romaniei vor neaparat sa distruga biserica. De vreo 30 de ani exista un atac constant. Nu o sa reuseasca
11
35

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436