REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DNA, dosare ‘fără număr’! Cel mai recent raport al Curţii de Conturi cheamă iar procurorii la Năvodari

DNA, dosare ‘fără număr’! Cel mai recent raport al Curţii de Conturi cheamă iar procurorii la Năvodari

Replica API 22 decembrie 2017 | 23:30 302

Administraţia locală, somată de Somaco să renunţe la o amendă!

Administraţia locală, somată de Somaco să renunţe la o amendă!

sursa foto mamaia.complexverona.ro

Cel mai recent raport al Curţii de Conturi vizând activitatea Primăriei Năvodari aduce din nou procurorii DNA la uşa instituţiei din oraşul “care sărută marea”! Informaţia a fost transmisă chiar în cadrul şedinţei Consiliului Local Năvodari, întrunit ieri în şedinţă extraordinară pentru a discuta mai multe proiecte, între care şi cel privind taxele şi impozitele din 2018.

La întrunire a participat şi avocatul firmei Somaco Construct SRL, care a pus în vedere administraţiei locale că ori renunţă la amenda colosală aplicată firmei în mandatul de primar al lui Nicolae Matei, ori se va adresa CEDO, unde va cere daune consistente. Reprezentantul Somaco a mai menţionat că, urmare a raportului Curţii de Conturi (detalii AICI: https://www.replicaonline.ro/raportul-curtii-de-conturi-devastator-pentru-primaria-navodari-338142/), oricum procurorii DNA au deschis o nouă anchetă!

Interesantă speţa, însă ar fi oarecum la limita legii ca administraţia locală să renunţe la o amendă, având în sprijinul unei astfel de decizii raportul Curţii de Conturi, în condiţiile în care acest raport poate fi contestat. Neîndoielnic, firma Somaco a fost supra-taxată şi şicanată de-a lungul anilor de către reprezentanţii administraţiei locale.

Dar, în acelaşi raport se scrie negru pe alb (iar mulţi par să ignore acel pasaj!) că Somaco a executat lucrări fără a avea toate avizele necesare. În raport se spune că reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au comunicat, la cererea celor care au întocmit raportul, că nu a existat aviz pentru lucrări de amenajare şi protejare a malului lacului (acolo unde firma deţine un complex turistic). Situaţia care însă contrazice declaraţiile date, de-a lungul timpului, de patronul Somaco.

Reamintim ce relata, în data de 5 decembrie, cotidianul “Replica” de Constanţa: “Curtea de Conturi a României a transmis Primăriei oraşului Năvodari, la finele lunii septembrie, raportul controlului „respectării prevederilor legale privind formarea, evidenţierea, urmărirea şi încasarea veniturilor bugetelor locale”. Verificarea a vizat perioada 2012-2016, însă raportul (complet) a fost pus la dispoziţia consilierilor locali abia cum, deşi au existat aleşi locali care au cerut cu insistenţă ca primarul să îi pună la curent cu datele din documentul Curţii de Conturi”.

Revenind la şedinţa de ieri, interesant ce vor decide consilierii, cărora Somaco Construct le-a înmânat o plângere prealabilă, privind: „constatarea ilegalităţii abţinerii (omisiunii) oraşului Năvodari, prin primar, de a reexamine şi retracta, în temeiul articolului 10 CE decizia de impunere emisă în data de 14.08.2012 de Serviciul Impozite – Taxe Locale, Control şi Executare Silită Năvodari, act administrative care a dobândit character definitiv după epuizarea căilor de atac interne şi care se dovedeşte a fi contrar dreptului comunitar; şi, pe cale de consecinţă, obligarea oraşului Năvodari, prin primar, la plata sumei de 3.550.799 euro (…), obligarea oraşului Năvodari, prin primar, la plata către somaco Construct a sumei de 5.000 de euro cu titlu de despăgubiri (…)” – textul complet ăn documentele ataşate articolului! (click pe imagini!).

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am furat si fur cat vreau ca la toti spaga le dau
1
0
Eu am folosit cantina sociala ca depozit de materiae pentru firma mea si nu am platit nimic .Matei stie de ce,eram consilier psd.,i-am adus voturi si ma durea drept in cotac. Are curaj cineva sa faca o ancheta? Matei sustine ca a dat bani la toata lumea: ziaristi,judecatori ,procurori si ii are la mana pe toti.
4
3
Toti cei care au construit pe marginea lacului, atat in mamaia, navodari, cat si in ovidiu, au facut acelasi lucru deaorece ADADL nu a avut niciodata fondurile necesare pentru a face lucrari de protectie a malurilor si drept urmare prprietari de terenuri si au facut singuri aceste protectii. Niciunul nu a construit pe aceste noi suprafete, se poate observa daca aveti curiozitatea intrand pe alicatia Google Earth . Bineinteles la Navodari mai exista si exceptii, Matei a vandut aceste noi suprafete firmelor de casa ale PSD.
3
2
Daca se fac masuratori topo la fata locului v-a reiesi clar ca Somaco facut umplutura de piatra multe mii de mp direct in lacul Siutghiol fara acte si afectand aria protejata si lacul. Nu pot sa-l suport pe Matei fostul primar dar in acest caz are dreptate iar Apele Romane si autoritatile de mediu sunt complicele lui Somaco.
5
3
Nu iese fum fara foc ! Probleme mari pentru o primarie mica !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108