REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DNA „loveşte” în Primăria Babadag: secretara se folosea de declaraţii false!

DNA „loveşte” în Primăria Babadag: secretara se folosea de declaraţii false!

Replica API 8 iulie 2016 | 00:22 732

Infracţiuni

Infracţiuni

sursa foto obiectivtulcea.ro

Procurorii din cadrul DNA Constanţa „lovesc” în Primăria Babadag. Aceştia au trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Otilia Florentina Bobocea, secretar al Primăriei Oraţului Babadag, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracţiuni), fals intelectual, conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la data de 29 mai 2012, inculpata Otilia Florentina Bobocea, în calitate de secretar al Primăriei Oraşului Babadag, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de 10 ha teren agricol, pe care nu-l deţinea în realitate.

Pe unul dintre aceste documente, inculpata, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat în fals „pentru Primar”. Toate aceste aspecte au avut drept consecinţă obţinerea unui folos patrimonial pentru sine, respectiv sprijin financiar acordat de A.P.I.A. în cadrul campaniei 2012 în sumă de 9.890,10 lei.

În luna iulie a aceluiași an, în contextul unui alt proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în aceeași calitate, a depus la A.P.I.A. documente care conțineau informații necorespunzătoare adevărului, în sensul că: a lucrat în cadrul unei ferme 5 ore/zi, a participat la un curs formare profesională și dezvoltare regională, deține în proprietate aceeași suprafață de teren de 10 ha, etc.).

Prin acest demers infracțional, inculpata a obținut, pe nedrept, fonduri europene în cuantum de 106.668 lei. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 116.156,81 lei. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatei Bobocea Otilia-Florentina. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102