REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

DNA: Primarul PSD din Deveselu a cerut şpagă pentru drumul militar care duce la scutul antirachetă

DNA: Primarul PSD din Deveselu a cerut şpagă pentru drumul militar care duce la scutul antirachetă

Replica API 27 octombrie 2018 | 00:42 423

Detalii inedite ies la iveală din rechizitoriul primarului PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. În 2015, edilul ar fi cerut şpagă 70.000 de lei, reprezentând un comision de 5% din contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate, printre care şi drumul militar de 620 de metri care leagă DN 54 Caracal – Corabia de baza militară de la Deveselu, unde se află scutul militar antirachetă al NATO, susțin procurorii, conform g4media.ro.

“Inculpatul Aliman Ion a dorit să ţină blocaţi aceşti bani până la momentul negocierii şi stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mită, în legătură cu drumul militar ce fusese finalizat de SC (…..) SRL la 17.06.2013, aşa cum rezultă şi din declaraţiile martorului (…..)”, se arată în rechizitoriul ce a fost pus la dispoziţia G4Media.ro de către DNA în formă anonimizată, în baza legii 544/2001.

Contractul de reabilitare drumuri era în valoare de peste 9,2 milioane de lei. Numai drumul militar a costat aproape 1,3 milioane de lei, potrivit documentului DNA. Până la urmă, primarul nu a mai primit banii şi procurorii l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită “sub forma pretinderii”. Firma care a realizat lucrările este Construct Plus din Giurgiu a lui Mădălin Stan, finul lui Nelu Iordache, un alt afacerist cu probleme penale la DNA.

“Noi ne pregătim să ne îndeplinim partea de promisiuni şi anume că vom reuşi să terminăm în timp util lucrările elementare de care atât ei, partea americană, cât şi locuitorii comunei Deveselu au nevoie”, declara primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, pentru Adevărul, în februarie 2013, la începerea lucrărilor de amenajare a bazei militare de la Deveselu.

Lucrările privind baza militară care găzduieşte scutul antirachetă au costat Guvernul SUA 400 milioane dolari. Se adaugă 20 de milioane de dolari cheltuiţi anual pentru funcţionarea sistemului, potrivit oficialilor americani. Ulterior, scutul a intrat în jurisdicția NATO.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie ma - ta , e placerea ei ! are calificare . Dar tu poti sa ne sugi pula la toata organizatia , asta dupa ce faci usr-ul !
1
1
Poporul sper sa inteleaga de acum incolo cum este mintit si manipulat de unul ca dracnea, si, trebuie sa fie mereu vigilent de capcanele si minciunile, toate numai lozinci, ca-n rest, japca si hotie marca psd. Mu1e dracnea, mu1e psd.
4
2
in toate comunele cele mai sarace se cere comisioane si se plinG primari ca AU PENSI PREA MUCI
6
0
Mai evreo unul care nu cere spaga ?Si apoi se pling de procurori si vorbesc de statul paralel
9
3
Lasti armele faceti spitale.
7
4
prima data cand ma bucur ca a cerut cineva mita . pai daca ii cereau primarului asta acordul sa puna scutul acolo dupa ce isi cerea asta partea se lasau americanii de scut . Bravo domnule primar un adevarat Patriot ce sa zic .Spagile ale groase pt cat sa platit pt scut unde au ajuns ? l au luat pe fraierul asta face si el ce a vazut la altii
7
1
Sa dea dracii in el de scut.Precis il toaca Putin electronic.Bun prilej de a ataca Romania
3
6
Cei mai jegosi oameni in PSD, muie!
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272