REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DNA trimite în judecată zeci de angajați din vămi pentru trafic de influență

DNA trimite în judecată zeci de angajați din vămi pentru trafic de influență

Ana Maria LIPAN 13 martie 2023 | 14:36 865

DNA anunţă, luni, trimiterea în judecată a 27 de persoane, 13 lucrători vamali şi 14 agenţi ai poliţiei de frontieră, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA din Iaşi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a 27 de persoane, 13 lucrători vamali şi 14 agenţi ai poliţiei de frontieră care la data faptelor îşi desfăşurau activitatea în birourile vamale şi punctele de frontieră din localităţile Albiţa, Oancea, Sculeni, Stânca-Costeşti, Iaşi şi Borş, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, comise în formă simplă şi continuată, scrie stiripesurse.ro.

DNA trimite in judecata zeci de angajati din vami pentru trafic de influenta

”În perioada 01 iulie 2021 – 12 septembrie 2022, inculpaţii, în calitate de lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, în mod repetat, ar fi pretins şi primit sume de bani cuprinse între 20 şi 250 euro, de la persoane care efectuau activităţi de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în ţări ale Uniunii Europene şi invers. În schimbul banilor primiţi cu titlu de mită, inculpaţii şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea persoanelor şi/sau coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispoziţiilor referitoare la transportul anumitor cantităţi de mărfuri/produse accizabile sau pentru nerespectarea perioadelor de şedere în Uniunea Europeană de către cetăţeni extra-comunitari”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Aceştia anunţă că în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

”Anterior, la data de 27 februarie 2023, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, la data faptei lucrător vamal în cadrul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi – Biroul Vamal de Frontieră Oancea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, au mai precizat procurorii.

Potrivit acestora, activităţile au fost desfăşurate în cadrul unei acţiuni în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (agenţie a Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală). De asemenea, procurorii anticorupţie au mai beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a IGPR - Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult timp va luat ! Unii au ajuns milionari in euro si traiesc linistiti la pensie !
1
1
Niciun flagrant. Doar interceptari telefonice. Si un p***t care de frica arestarii zice ca a luat mita desi nu a luat. Bravo Kovesi! Iti reusesc dosarele astea doar in Romania, in alte tari nu exista ca probele sa fie doar niste vorbe spuse la telefon si un p***t care recunoaste ceva inexistent pe promisiunea ca primeste pedeapsa cu suspendare.
1
1
Daaa, si marile dosare stau in instante si se prescriu...la comanda, ca ..de, este suma prea mare , nu???
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367