REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DNA vrea să ştie de la Consiliul Local Năvodari dacă se constituie parte civilă în noul dosar al lui Matei

DNA vrea să ştie de la Consiliul Local Năvodari dacă se constituie parte civilă în noul dosar al lui Matei

Replica API 1 septembrie 2017 | 00:18 483

Consilierii locali din Năvodari sunt convocaţi, în data de 4 septembrie a.c., în şedinţă, pe ordinea de zi figurând concesionarea unor spaţii destinate funcţionării unor cabinete medicale, o modificare referitoare la suma acordată de administraţia locală pentru promovarea staţiunii prin intermediul unui imn, dar şi un subiect sensibil, referitor la o solicitare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Astfel, administraţia locală a fost întrebată, prin intermediul unei adrese de la DNA, dacă se constituie parte civilă într-un nou dosar instrumentat de procurori pe numele fostului primar Nicolae Matei. Conform procurorilor, în acest dosar a fost calculat un prejudiciu de 3.504.500 euro.

Adresa DNA a fost discutată de aleşii locali în şedinţa de comisie, urmând ca în data de 4 septembrie să decidă prin vot. În comisie, s-a stability ca proiectul privind această speţă să cuprindă 3 variante de răspuns la solicitarea DNA: 1. să se constituie parte civilă în recuperarea prejudiciului; 2. să se constituie parte civilă, dar să ceară unui expert verificarea prejudiciului stabilit de DNA, eventual să spună „suma corectă”; 3. să nu se constituie parte civilă.

Referitor la acest proiect, consilierul PMP Costel Aurelian Dumitraşcu a declarat: ”Noi trebuie să supunem la vot dacă ne constituim sau nu parte civilă. Nu văd rostul mai multor variante. Consider că este un abuz să învățăm noi DNA-ul cum se evaluează un prejudiciu. Această speță depășește atribuțiile Consiliului Local, noi nu suntem organ de cercetare penală pentru a calcula prejudicii. E o aberație să corectăm noi cifrele DNA în cercetarea lor penală. Nici DNA-ul și nici Consiliul Local Năvodari nu hotărăște dacă fostul primar este sau nu vinovat. Asta o vor hotărî instanțele de judecată. Noi doar trebuie să ne constituim parte civilă, pentru că, în cazul în care se hotărăște că patrimoniul orașului a fost prejudiciat, cei 3,5 milioane de euro să se întoarcă la bugetul local”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Depinde cum veti vota ! Ca puscaria va paste ... Matei este un mafiot , iar cei care sunt cu el , vor ajunge la bulau ...
1
1
Vrem dreptate.
1
0
Noi locuitori din navodari promitem solemn ca daca ne da un pui expirat de la avicola personala o sa-l pe sustinem pe matei pana in panzele albe iar daca ne da si spectacol cu manele si mici imputiti cu bere calda in tabara, si asta tot propietate pesonala, o sa-l sustinem si dincolo de panzele albe, o sa ne ducem noi la inchisoare ptr el ca sa aibe timp sa cheltuie in tinhna cacalau ala de bani.
3
0
Intrebati ar trebui sa fie locuitorii orasului,banii sunt ai nostrii nu ai consiliului local,consilierii de la Navodari au toti terenuri au facut averi,au mancat din acelasi castron cu primarul Matei. Este normal sa faca scut sa opreasca orice ancheta sunt pe marginea prapastiei majoritatea.
3
0
ciocu mic ca noi suntem la putere sa ma sugety l aouale de la statuie ca drumul de la lumina e cadou meu ptr sefu dracnea sa ma scape de parnae o sa fie gata la pulivara ca mai am dosare cu care ma sterg la cur cu ele si dupa dau hartia la prostii din primarie sa bage nasu in ea si sa rezolve problema mea poate pun leul pe voi tarani mirositori a peste sarat va ingrop pe toti care faceti gat inclusiv pullifiriciu dumitrascu iar chelaru e singura curvistina care ma satisface cu adevarat stie meserie bine de tot
4
1
ia sa zica tovarasii consilieri ce au facut cand au fost chemati de dna prima data cand a venit dupa matei cum nu stiti ca au fugit cu totii si s-au ascuns ca sobolnanii ca nu i-au gasit nici cu politia, nici unul nu a dat curs unei invitatii oficiale a unei institutii de control, e clar ce se va intampla in continuare
3
1
refaceti soseaua dintre LUMINA si NAVODARI ! Consilierilor puneti osu la treaba ca la viitoarele alegeri o sa va mai aleaga PULEA SPATARU !... Ai auzit PINDICI RADU ?!??!
4
2
toti consigliere dar ABSOLUT TOTI sunt bara bara cu matei, inclusiv harapalb dumitrascu, inclusiv marea speranta daniel dumitrescu, galbau nu mai zic, toti sunt ciori vopsite pupatoare de cucu lu matei ca daca pica ala se duc toti, sunt legati unii de altii si or se se acopere mereu, daca aveau de gand sa faca treaba faceau serios nu discutau kitch spectacole maneliste, nume giratori, imnuri plm chestii importante si prioritare
2
0
fosta fabrica de zahar si vizavi de ia. cercetati vedeti a cui este si cum sia luat matei acel teren Mai e si terenurile din tabara de copii consilieri psd au pus mana pe toate terenurile
1
0
Matei este inca primar, o gasca de infractori conduce orasul Navodari.Ce blestem ne a dat Dumnezeu.
3
0
Au furat inpreuna ....acum sa dus doar Matei la puscarie dar va veni timpul cind vor pleca cu totii... Matei ai va da in git pe totii catei cu care a mincat...pt dna ar fi fff simplu dak vor sa faca dreptate..
2
1
Cat timp in Consiliul Local Navodari au supravietuit "catelusii" lui Matei , pupincuristi gen Moruzzi si altii , raspunsul este clar! La toti le este frica de MATEI , ca-i are la mana cu matrapazlacurile pe care le-au facut la voturile date in sedintele c.l.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218