REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Doar 20% dintre români își ASIGURĂ locuințele contra dezastrelor NATURALE

Doar 20% dintre români își ASIGURĂ locuințele contra dezastrelor NATURALE

Replica API 24 august 2021 | 12:03 1252

În ultima perioadă județul Constanța, și nu numai, s-a confruntat cu mai multe incendii, în special de vegetație, cauza acestora fiind schimbările climaterice. Multe dintre aceste incendii au fost în apropierea locuințelor, astfel că cei neasigurați ar fi putut pierde tot în eventualitatea incendierii locuinței. Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, atrage atenția că legea asigurării obligatorii a locuinței ar trebui ajustată, în contextul crizei climatice globale, care se manifestă și la noi în țară prin fenomene extreme care nu erau întâlnite în trecut (incendii de vegetație sau furtuni puternice).

Nicu Marcu

”Nu ar trebui să uităm instrumentele pe care le avem la îndemână pentru a ne asigura și proteja gospodăriile și locuințele în fața unor riscuri generate de modificări ale mediului natural pe care tot oamenii le provoacă. Observăm schimbări climatice dramatice și fenomene naturale extreme care produc adevărate tragedii în comunitățile umane lovite de acestea. Nu mai departe, să ne reamintim incendiile izbucnite vara aceasta și inundațiile de amploare care au afectat nu doar mediul natural, dar și sute de gospodării. Sau furtunile ieșite din comun ce au produs pagube semnificative multor locuințe”, a declarat Nicu Marcu, președintele A.S.F..

Doar 20% dintre români își asigură locuințele contra dezastrelor naturale

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) avea încheiate, la finalul lunii iulie, 1,81 milioane de polițe de asigurare obligatorii, cu 4,47% mai multe decât polițele active în iulie 2020. Doar aproximativ 20% dintre români își asigură locuințele contra dezastrelor naturale. Prin polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) sunt acoperite daunele produse locuințelor în cazul cutremurelor, al inundațiilor sau al alunecărilor de teren. Mai exact, polița PAD acoperă daunele produse de cele trei tipuri de dezastre naturale tuturor construcțiilor cu destinația de locuință situate pe teritoriul României, având proprietar o persoană fizică sau juridică, din mediul urban sau rural și care sunt înregistrate în evidențele organelor fiscale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am platit ani de zile o asigurare, nu cea obligatorie si cand am avut un necaz de abia sau miscat cu despagubirea si nu a fost pe masura pagubei, exact ca si la auto cand le dai le fata vaca cand le ceri le moare vitelul si atunci ce dracu vreti voi sa faca lumea asigurari sa iti iei tu salariu baban la asf.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272