REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.5° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Doar persoanele cu handicap mai primesc pachete cu alimente de la UE

Doar persoanele cu handicap mai primesc pachete cu alimente de la UE

Marieta ȘTEFAN 20 august 2023 | 00:00 10674

Persoanele cu handicap nu au mai beneficiat anul acesta de pachetele de la Uniunea Europeană. Conform noilor reglementări, singurele persoane beneficiare au fost persoanele cu venit minim garantat și cele cu alocație pentru susținerea familiei. OUG 84/2020 prevede ca aceștia să fie primii beneficiari și numai dacă mai rămân pachete să fie distribuite și persoanelor cu handicap. Se pare că același lucru se va întâmpla și la anul. 

Doar persoanele cu handicap mai primesc pachete cu alimente de la UE

Persoanele cu handicap și cei aflați în situații vulnerabile beneficiau deopotrivă, până anul acesta, de ajutoare de la Uniunea Europeană, constând în pachete cu produse alimentare, numite popular”pachete europene”. Acestea erau de un real folos pentru beneficiari.

Începând de anul acesta, în Constanța, persoanele cu handicap nu au mai primit aceste ajutoare, lucru care a creat nemulțumiri în rândul acestora. Singurele persoane beneficiare au fost persoanele cu venit minim garantat și cele cu alocație pentru susținerea familiei, conform noilor reglementări.

Ce rămâne este distribuit persoanelor cu handicap

” Conform OUG 84/2020 mai întâi beneficiază de ajutoarele europene persoanele cu venit minim garantat și cele cu alocație pentru susținerea familiei, iar ce rămâne este distribuit persoanelor cu handicap. Pachetele au fost insuficiente și de aceea nu au mai ajuns și pentru persoanele cu handicap”, ne-au declarat reprezentanții Prefecturii Constanța. 

Exercițiul financiar 2014 -2020 s-a încheiat și nu se știe deocamdată ce rezervă următorul, adică cel actual, care se întinde pe perioada 2021 -2027. Oricum, ordonanța de Urgență rămâne valabilă, așa că este puțin probabil ca anul viitor persoanele cu handicap să beneficieze de drepturile pe care le aveau până în anul 2022. 

Doar persoanele cu handicap mai primesc pachete cu alimente de la UE

Reamintim că fiecare pachet trimis de Uniunea Europeană cântărește 24 de kilograme și conține: făină albă de grâu (cinci pungi de 1 kg), mălai (patru pungi de 1 kg), paste făinoase (două pungi de 400 g), ulei (patru sticle de 1 l), zahăr (două pungi de 1 kg) și orez (patru pungi de 1 kg).

De asemenea, pachetele mai conțin: conserve din carne de vită (cinci cutii de 300 g), conserve din carne de porc (trei cutii de 300 g), conserve pate de ficat de porc (cinci cutii de 200 g), borcane de compot de fructe (două borcane de 720 ml), gem de fructe (un borcan de 360 g) și gem de fructe dietetic (un borcan de 360 g).

Persoanele care profită de aceste ajutoare și le vând riscă sancțiuni uriașe, după cum a anunțat, de curând, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Mai mult decât atât, persoanele care sunt prinse că fac acest lucru riscă să fie excluse din lista beneficiarilor.


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Nu ştiu cînd se dă ajutoarele pentru persoanele cu handicap nu sînt anunţat tf. 0751478720
0
0
Nu am primit ajotoare uniunea europeanâ de patru ani cine mi le ea nu sînt anunţat nu ştiu data trebue să fiu anunţat.
1
0
Sunt un om cu handicap fără un picior și bolnav de inima as vrea sa cer și eu un mic ajutor din partea dvs cu alimente nu am ce sa mănânc sunt foarte amarat
0
1
BUNA ZIUA de unde putem sa știm cine poate sa primească pachetele de mâncare și de unde le putem ridica eu am pensie de boala de qw80 ,locuiesc insect 4 București și sau mai dat și ani trecuți dar bine ar fii dacă am primii o notificare unde sa ne prezentam ca să știm dacă avem dreptul sant multe persoane în aceasta situație mulțumesc as dori sa primesc răspuns!
0
3
Bună sunt persoană cu Handicap eu de ani buni nu am mai luat acele ajutoare de la UE ce se întâmplă dece nu se mai dau?
2
0
Voi credeți că un handicapat adult trăiește din 449 de lei într-o lună de zile și ajutoarele merg la ajutoare sociale la cei ce nu le place muncă și trăiesc că trintorii pe spatele nostru iar un handicapat care ar vrea să meargă la lucru nu-l ia nicăieri dar nici nu-i ajută nimeni eu am doi băieți cu handicap și pensia mea este mica de 1125 de lei cum eu sunt bolnava daca eu mor ce va fi cu ei vor muri de foame și de frig că nu ne ajung bani la 3 persoane 2000 de lei o lună de zile va ginditi un pic tot din acei bani 300 de lei mă costă medicamentele mele apoi facturile apoi rata la banca 220 de lei lunar casa îmi pot cumpăra lemne de iarna și vor de 3 ori bani înapoi deci 7800 de lei pe 5 ani la 220 de lei lunar va imaginati
2
2
Bună ziua sunt doamna Viorica am pensie de handicapat dar niciodată nu am primit pachet vă rog frumos să mă ajutați mulțumesc frumos o zi binecuvântată să aveți nr meu de telefon 0751479568
1
0
In comuna Teiu județul Argeș pachetele alimentare se dau pentru cine vor cei din conducerea primăriei, și se mai păstrează pentru a se distribui unor persoane înainte de alegeri.
2
0
Bună ziua se mai dau anul acesta ajutorul de alimente pana de sarbatori 2023
52
20
Bună ziua vă rog frumos să îmi spuneți de ce nu am primit și eu ajutor ptr handicap și nici mama? Mama apartine de Dumbrăvița și eu la Timișoara? Mulțumesc frumos o zi frumoasa să aveți
1
10
tara i plina de handicapati asa ca ajutoarele din ue sunt binevenite,
3
3
Titlul contrazice textul; amarastenii si sarantocii nu intereseaza pe nimeni pot sa crape ca sa nu mai creeze probleme si sa ocupe timpul pretios al guvernului care este foarte ocupat cu buna guvernare a tarii; bolos care e la finante acum tocmai ne-a anuntat ca ne ducem in cap cu problemele financiare
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407