REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dobre ţine cu dinţii de corn şi lapte: a fost reluată procedura de licitaţie pentru contract

Dobre ţine cu dinţii de corn şi lapte: a fost reluată procedura de licitaţie pentru contract

Replica API 16 octombrie 2013 | 00:00 397

S-a luat "la trântă" cu Dorna Lactate

S-a luat "la trântă" cu Dorna Lactate

Firma consilierului local Mircea Dobre nu a pierdut contractul cu Consiliul Judeţean Constanţa, privind furnizarea laptelui şi a cornului în grădiniţe şi şcoli. Deşi licitaţia privind achiziţia contractului trebuia să se fi încheiat până acum, aceasta continuă şi astăzi. Asta, după ce societatea Dorna Lactate a formulat o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care solicita obligarea autorităţii contractante a acordului cadru, în speţă CJC, la eliminarea unei cerinţe din fişa de date şi suspendarea procedurii de achiziţie publică. Contestaţia a fost admisă, pe 29 august, fapt pentru care SC Dobre şi Fiii a mers în instanţă, formulând plângere împotriva acestei decizii a CNSC. Degeaba, însă.

Consiliul Judeţean Constanţa a demarat, pe 31 iulie, procedura de licitaţie deschisă în vederea încheierii acordului cadru având ca obiect "Furnizarea şi distribuţia produselor lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore", în cadrul programului "Cornul şi laptele". Potrivit fişei de date, parte integrantă a documentaţiei de licitaţie, o cerinţă impusă de autoritatea contractantă a fost aceea privind experienţa în ultimii 3 ani în furnizarea de produse similare, respectiv pachete cu produse lactate (lapte) şi produse de panificaţie (cornuri), în valoare de minim 15.442.568 lei fără TVA. Numai că acest punct a fost contestat de către SC Dorna Lactate SA la CNSC, care a solicitat obligarea CJC la eliminarea cerinţei, cât şi suspendarea procedurii de licitaţie. Contestaţia a fost admisă, pe 29 august a.c, iar decizia CNSC i-a fost adusă la cunoştinţă şi societăţii Dobre şi Fiii SRL, firmă controlată de consilierul local Mircea Dobre. Acesta din urmă şi-a pus consilierul juridic să formuleze, în instanţă, plângere împotriva Deciziei 3109/C8/3488 pronunţată de CNSC cu ocazia soluţionării contestaţiei formulate de SC Dorna Lactate SA, solicitând judecătorului cauzei să dispună modificarea deciziei CNSC şi să menţină cerinţa 2 din fişa de date a acordului cadru, motivând faptul că documentaţia, inclusiv fişa de date, a fost transmisă şi, ulterior, acceptată de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Totodată, a invocat faptul că CNSC are atribuţia de a verifica modul de respectare a procedurii licitaţiei pornind de la documentele ce au fost validate de ANRMAP. Instanţa a respins însă cererea lui Dobre, aşa că procedura de licitaţie publică va continua, însă fără cerinţa "buclucaşă" din fişa de date, lucru care va scădea şansele să obţină statutul de câştigător. Precizăm faptul că valoarea contractului, valabil patru ani, este între 49.386.675 şi 61.770.272 lei. Până la finalizarea procedurii de atribuire a contractului, SC Dobre şi Fiii va continua să furnizele cornul şi laptele în şcoli şi grădiniţe. "Nu am pierdut contractul. O licitaţie nu se câştigă sau se pierde în instanţă. A fost o problemă în caietul de sarcini, ne-am judecat cu Dorna Lactate şi, da, am pierdut. Procedura de licitaţie s-a reluat, nu ştiu când se va finaliza", a declarat consilierul Mircea Dobre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212