REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Dobre: Voinţă politică pentru TVA de 9% la pâine există, însă trebuie ca şi FMI să îşi dea acordul

Dobre: Voinţă politică pentru TVA de 9% la pâine există, însă trebuie ca şi FMI să îşi dea acordul

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 78

Declaraţii contradictorii pe tema reducerii TVA la pâine. În timp ce reprezentanţii ministerelor Agriculturii şi Finanţelor spun că măsura ba urmează să devină realitate, ba nu, întrucât suntem condiţionaţi de FMI, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a oferit propria sa opinie.

"Este o propunere a conservatorilor care, cum se spune, au o ideea fixă", a declarat liberalul Călin Popescu Tăriceanu. "Am mai avut o astfel de discuţie când eram prim-ministru şi le-am arătat că o asemenea măsura nu ar duce decât la un rezultat. Este o evaziune uriaşă în domeniu pe care scăderea TVA nu o rezolvă, din contră, duce la venituri mai mici la buget şi profituri mai mari la evazionişti. Eu m-am gândit că ar trebui procedat exact invers, adică în loc să se reduca TVA aş fi făcut exact pe dos adică sî vedem care sunt măsurile prin care să reduc evaziunea şi apoi să se încerce o rezolvare dacă vreţi in sensul politic, să încercăm să ieftinim pâinea. Preţul îl dă piaţa, prin urmare micşorarea TVA nu va duce la ceea ce ne dorim. Dacă vrem să-i ajutăm pe cei cu venituri modeste se pot distribui nişte bonuri valorice şi angajamentul pe care USL l-a luat ar fi putut fi respectat", a declarat Tăriceanu la Realitatea TV.

Deputatul PSD Mircea Titus Dobre, care are afaceri în domeniul panificaţiei, este, evident, de o cu totul altă părere. El susţine că TVA de 9% se justifică la pâine şi făină, în condiţiile în care acest sector ar întâmpina mari probleme. "Sunt probleme grave în domeniu", spune Dobre. Potrivit acestuia, "voinţă politică pentru TVA de 9% la pâine există, însă trebuie ca şi FMI să îşi dea acordul".

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272