REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dobrogea a fost la un pas să rămână fără curent, după ce un tractor a pus la pământ un stâlp de înaltă tensiune

Dobrogea a fost la un pas să rămână fără curent, după ce un tractor a pus la pământ un stâlp de înaltă tensiune

Replica API 20 septembrie 2022 | 23:28 3877

Alimentarea cu energie electrică a Dobrogei, cât și evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă a fost pusă în pericol, după ce un tractor a doborât un stâlp care susținea linia electrică de înaltă tensiune Constanța Nord – Tariverde.

„Felicitări colegilor de la Societatea "Smart" - S.A. pentru intervenția promptă și pentru profesionalismul cu care au acționat pentru repunerea în funcțiune a LEA 400 kV Constanța Nord - Tariverde, după ce joi după-amiază un utilaj agricol a dărâmat unul dintre stâlpii liniei.

În data de 15 septembrie 2022, a avut loc un incident prin care un utilaj agricol a lovit un stâlp al LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde, acesta căzând la pământ. Importanța acestei linii în Sistemul Electroenergetic Național este una deosebită, atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât și pentru evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă.

În urma producerii incidentului, specialiștii Transelectrica și ai filialei de mentenanță – SMART SA au evaluat situația și au stabilit modalitatea de intervenție în vederea reparării liniei și repunerii în funcțiune a acesteia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât impactul asupra funcționarii sistemului să fie unul cât mai redus.

Lucrările întreprinse de către filiala de mentenanță – SMART SA pentru înlocuirea stâlpului căzut, refacerea fundației afectate, remedierea conductoarelor active și de protecție au început chiar din ziua producerii incidentului. Printr-o mobilizare exemplară a echipei de intervenție, într-un interval scurt a fost asigurată toată logistica necesară (utilaje, materiale, personal de specialitate) în vederea soluționării eficiente a acestui incident. În acest sens, componentele deteriorate au fost înlocuite cu alte componente aflate în stocul de siguranță.

Lucrările s-au desfășurat într-un ritm de lucru susținut, inclusiv pe timp de noapte, respectiv în condiții meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic și ploaie. Astfel, remedierea și punerea în funcțiune a LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde s-a realizat astăzi, 19 septembrie 2022.“ au transmis reprezentanții Transelectrica.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca era o groapa cadea in ea de bun ce este!
0
0
Bine ca sa reparat repede,acum trimetetii factura cu costul interventiei tractoristului sau patronului sau.
1
0
ce pretentii poti avea?
2
0
cipanii din tariverde sint atit de p****i incit nici pe cimp nu stiu sa conduca!
0
0
Exact cum sr lucreaza pe Aurel Vlaicu. Nonstop.
0
0
Bravo lucratorilor!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108