REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' descinde în sălile de cinema

'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' descinde în sălile de cinema

Replica API 7 mai 2022 | 00:00 993

Noul film din universul Marvel, "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", este premiera absolută a acestui weekend care eclipsează alte producţii, precum drama socială "L'événement" sau filmul horror "The Twin", potrivit site-ului de specialitate Internet Movie Data Base (Imdb).

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, "Doctor Strange în Multiversul Nebuniei" ne rezervă imagini sofisticate, vise şi coşmaruri cuprinse într-un univers multidimensional, în care supereroii îşi înfruntă propriile versiuni întunecate, citează Agerpres.

De data aceasta, celebrul doctor foloseşte o vrajă interzisă care deschide poarta către Multivers şi inclusiv către o versiune alternativă a lui însuşi, iar ameninţarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar şi pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong şi Wanda Maximoff. Conştient de aşteptările fanilor cu privire la noua poveste a lui Dr. Strange, regizorul Sam Raimi plasează în centrul acţiunii un portal către un Multivers absurd şi ameninţător.

În această complicată aventură, charismaticul Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) foloseşte o vrajă interzisă, care îl propulsează într-o nouă dimensiune. Aici, el este nevoit să înfrunte nu doar adversari puternici, precum Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor), ci şi ceva mult mai înspăimântător: propria versiune întunecată, chinuită de cele mai negre coşmaruri.

Noul film ne rezervă întâlnirea cu personaje familiare ale francizei, precum Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), reînsufleţită printr-un artificiu ingenios, cu Wong (Benedict Wong), cu dr. Christine Palmer, mereu prezentă în memoria afectivă a lui Strange, dar şi cu profesorul Charles Xavier (Patrick Stewart).

Elizabeth Olsen

Foto: (c) Mario Anzuoni / EPA

Dr. Strange are viziuni cu iubita lui Christine îmbrăcată în mireasă, iar Wanda are coşmaruri cumplite legate de copiii ei. Cea mai teribilă ameninţare dintre toate este însă reprezentată de forţele combinate ale lui Dr. Strange, Wong şi Wanda Maximoff, care, zdruncinaţi de forţa malefică a Multiversului, ar putea să distrugă întreaga omenire.

O altă premieră este filmul francez "L'evenement" ("Happening"), o dramă despre avorturile ilegale din anii '60. Filmul regizoarei franceze Audrey Diwan a câştigat Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de la Veneţia de anul trecut.

"L'evenement", adaptat după cartea autobiografică omonimă a romancierei Annie Ernaux (publicată în 2000 de editura pariziană Gallimard), se petrece în Franţa în anii '60, înainte ca avortul să fie legalizat. Filmul prezintă călătoria unei tinere studente care rămâne însărcinată, interpretată de actriţa de origine română Anamaria Vartolomei, considerată drept "o descoperire" de către critici.

În cu totul alt registru se încadrează "The Twin" (2022), un film horror psihologic, regizat de Taneli Mustonen şi avându-i în rolurile principale pe actorii Teresa Palmer, Steven Cree, alături de Barbara Marten şi Tristan Ruggeri în rolurile gemenilor Helen şi Elliot.

În urma unui accident tragic, care a luat viaţa unuia dintre gemenii lor, Rachel (Teresa Palmer) şi soţul ei Anthony (Steven Cree) se mută în cealaltă parte a lumii cu fiul lor supravieţuitor în speranţa de a clădi o nouă viaţă. Ceea ce începe ca o perioadă de vindecare în liniştea rurală scandinavă ia în curând o întorsătură de rău augur, când Rachel începe să descopere adevărul chinuitor despre fiul ei şi se confruntă cu forţele răutăcioase care încearcă să pună stăpânire pe el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272