REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Doctorul Stoian, oripilat de moartea colegului! Nu vrea să ajungă un număr din comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

Doctorul Stoian, oripilat de moartea colegului! Nu vrea să ajungă un număr din comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 3748

”Cei din linia întâi” este o sintagmă din ce în ce mai des întâlnită în aceste vremuri greu încercate de pandemia de coronavirus. Medicii, pompierii, polițiștii și toți cei care sunt implicați în tot ceea ce înseamnă prevenția dar și tratarea bolnavilor își riscă, în fiecare zi, viața pentru ca acest virus să nu facă victime omenești. Iată, însă, că nici ei nu sunt imuni la acest virus ”parșiv”, la nivelul județului Constanța decedând, până acum, circa 3 persoane din ”cei din linia întâi”. În acest context, medical Florian Stoian a precizat: Doamne, nu vreau să fiu un număr!

Florian Stoian

Primul angajat din sistemul sanitar care îşi pierde viaţa din cauza COVID-19

O asistentă din Spitalul Judeţean Constanţa infectată cu COVID-19 a murit, vineri, 3 aprilie. Femeia, în vârstă de 54 de ani, se întorsese pe data 13 martie dintr-un concediu petrecut în Turcia, dar nu a revenit la serviciu, ci a intrat direct în carantină. Nina Dumbravă a fost confirmată pozitiv la COVID-19 pe 19 martie şi a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Asistenta medicală avea condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni.

Asistentă din Spitalul Judeţean Constanţa

Ai fost și vei rămâne eroul nostru și al tuturor celor care au beneficiat de ajutorul tău

A doua victimă a fost un pompier de la ISU Dobrogea, Viorel Dimboi. Plutonierul adjunct Viorel Dimboi avea 49 de ani, iar la începutul săptămânii s-a dus la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța după ce s-a simțit rău câteva zile la rând și a făcut febră în timpul serviciului. A fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Bărbatul a fost transferat vineri, 17 aprilie, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, dar starea i s-a agravat, iar sâmbătă dimineață acesta a murit.

Viorel Dimboi

”Noi, camarazii tăi, îți plângem plecarea prematură și atât de neașteptată din mijlocul nostru și sperăm ca, de acum înainte, să ți se întoarcă tot binele pe care l-ai făcut aici, în scurta ta viață pe pământ. Ai fost și vei rămâne eroul nostru și al tuturor celor care au beneficiat de ajutorul tău! Drum bun, Viorel, drum bun, camarade!”, este mesajul colegilor săi.

A murit în a treia zi de Paște

Valeriu Marcel Neagoe, medic internist de pe secția Clinică Medicină Internă 2 din cadrul Spitalului Județean Constanța, este cea de-a treia victimă a nemilosului virus. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat. În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi. În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Valeriu Marcel Neagoe

Doamne, nu vreau să fiu un număr!

Unul dintre colegii acestuia, Florian Stoian, medic primar medicină internă, specialist în cardiologie, a ținut să îi lase un ultim mesaj: ”Doamne, nu vreau să fiu un număr! Răpus de un virus mic, un OM mare a trecut în neființă, intubat, izolat, fără a putea fi mângâiat și alinat de soție sau copil. Devine astfel pentru marea majoritate a oamenilor un număr, o comunicare, câteva rânduri dintr-un destin asumat să facă bine oamenilor. Medic internist cu vastă experiență, a muncit și suferit într-un sistem pe care l-a slujit cu credință până în ultima clipă. A fost un om blând, modest, un doctor de echipă, gata oricând să ajute și care și-a trăit destinul în epoci diferite, luând ca punct de reper anul 1989. Înaite de a-i judeca deciziile, pentru că sunt convins că vulturii stau la pândă, luați aminte pilda celui Înviat a treia zi după scripturi, zi în care a plecat și doctorul Valeriu Neagoe: Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra. Dumnezeu să-l odihnească în pace!".

Constanța are cea mai mare rată de vindecare a coronavirusului

Constanța înregistrează una dintre cele mai mari rate de vindecare din țară, chiar dacă în jur de 1.000 de români repatriați din Italia, au ajuns la malul mării de la începutul stării de urgență. Potrivit cifrelor oficiale din 22 aprilie, la Constanța erau 213 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 și 117 cazuri vindecate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prelungita starea de urgenta pana la 15 iunie!
3
0
beshi de aici doctore. Voi aici la cta nu intrati in contact direct cu pacientii de eroi lasi ce sunteti. Trimiteti asistoantele sa faca totul. Ipocrizia scufunda romania. Ai draeq cacati imbuibati si lasi.
3
1
lasa ca asa suntem si noi cand avem nevoie de voi si nu ne bagati in seama
5
0
Teule ,cand esti prost asa cum esti tu, stai ma acasa si nu scoate flacari. Ori esti si tu un dragon!!!
6
3
Toti 3 obezi. Un medic obez, o asistenta obeza, un pompier obez. Ca asa e bine , sa fii rumen in obrazul rotunjit de grasime
5
9
Cum s-a imbolnavit turnatorul IPS pimen cum a murit medicul, e au zis oamenii, sa il scoatep de la aparate pe medicul asta ca oricum e de ceva zile si nu da semne de revenire, gata, au facut loc lui preafecicitul BOSS de Boss
1
5
Medicii de la infectioase sunt niste bate, trateaza pacinetii dupa protocoale, nu stiu sa asocieze 2 boli, ei fiind ombisnuiti sa trateze muscaturi de capuse si HIV, sunt depasiti, sunt varza de prosti
7
4
nu am de unde sa stiu cat de pregatit este dr stoian , dar imi aduc aminte cand era purtator de cuvant al spitalului si-l pupa in cur pe directorul sau , puscariasul capatzana...
13
1
Stoiane, mai du-te dracului de hahalera!
7
3
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
6
0
Nici eu nu credeam, ca poate multi altii, ca sunt atatea decese din cauza acestui virus, dar de curand a murit o cunostinta , fiind depistata pozitiv. Chiar nu e de joaca!
5
0
Nu ma pot opri sa fac o paralela. Dr. Stoian este medic primar medicina interna, specializat in cardiologie. Si este, din ceea ce se deduce din mesajul lui, crestin. Ce a facut dr. Stoian pentru oameni, se poate presupune. In orice caz, nu a facut rau. Junele Caramitru acum. Anticrestin cu un limbaj plin de ura. Mandra odrasla a unui favorizat de 'soarta' pe vremea comunistilor, posibil securist dupa cum a fost impins in fata la televiziune in decembrie 89. Ce vrea sa se faca junele cand o sa fie mare ? Politician. Ce fac politicienii pentru oameni ? Le fura painea de pe masa. Deci ?
9
4
Cati bani luati sa mintiti in legatura cu mortii???? Nu va mai saturati...... ptr toate minciunile vine vremea sa dati socoteala!!!! Lumea va iesi in strada cat de curand!!!!!
15
13
MULTUMIM MULT DOMNULE PREFECT!
8
4
La cat se minte cu cifre nu cred nimic. Nu cred in rata de vindecare ca fiind cea mai mare la Constanta, in cifrele date si nici in diagnosticele date.Minciuni!
20
10
Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!
15
0
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212