REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
23.8° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Documentațiile pentru noul Spital Municipal le face Bau Stark

Documentațiile pentru noul Spital Municipal le face Bau Stark

Andreea VREJOIU 15 octombrie 2022 | 00:00 1967

Constanța ar putea să aibă un nou spital cu specializarea cardio-oncologie, proiect semnat de autoritatea locală. Recent, a  fost lansată licitația pentru contractarea unei firme care să se ocupe de elaborarea documentației tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului) aferentă proiectului ”Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou”, iar pe data de 27 septembrie a.c., a fost atribuit și contractul. Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Bau Stark S.R.L, firmă controlată, printre alții, de fostul consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, Mihai Pepțan.  


În viitorul apropiat, Constanța va avea o nouă policlinică municipal cu specializarea cardiologie și oncologie, proiect semnat la Primăria Constanța. În cursul zilei de 19 martie a.c., autoritatea locală a demarat procedurile aferente contractării unei societăți care să se ocupe de documentația tehnico-economică. Pe 27 septembrie a.c., a fost atribuit contractul, iar firma câștigătoare a fost desemnata Bau Stark S.R.L, firmă controlată, printre alții, de fostul consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, Mihai Pepțan.

 
Contractul are o valoare de 8.437.500 lei, fără TVA, aproximativ 1,8 milioane de euro.


Licitație cu scântei; Contestația a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor

Vă reamintim că, Cubicon SRL solicită anularea Raportului procedurii înregistrat cu nr. 151500/21.07.2022, în parte, în ceea ce privește decizia de a declara admisibilă și conformă oferta depusă de către Asocierea Bau Stark S.R.L. - Axdesign Group S.R.L. - ID Intelligence S.R.L. – Neroli General Solutions S.R.L. - Chic Arhitectural Design S.R.L., precum și a tuturor actelor subsecvente emise în cadrul Procedurii. Societatea cere constatarea că oferta depusa de asocierea mai sus menționată este neconformă și inacceptabilă, precizând că trebuia respinsă încă din faza de evaluare a ofertei tehnice. Contestația a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe 21 septembrie.


Bau Stark SRL, abonată la banii statului

În Bau Stark S.R.L, cu sediul în județul Ilfov, localitatea Chitila, alături de Pepțan, care deține 35 % din acțiuni, mai sunt asociați Ionuț Manea, cu 50 % și Dragoș Tănăsescu, cu 15 % din acțiuni. Firma a avut, anul trecut, profitul pe minus și datorii de peste 31 de milioane de lei.

Revenind la fostul consilier General al Municipiului București, Mihai Pepțan, acesta este cunoscut ca fiind un apropiat al fostului ministrul al Sănătății, Sorina Pintea. În perioada când Pintea a fost ministru, Pepțan a obținut numeroase contracte cu unități medicale din București și nu numai. De altfel, în 2016, ANI a constatat faptul că Pepțan, consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, pe perioada exercitării mandatului, S.C. Minimed Solutions S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia era asociat unic) a încheiat 33 de contracte în valoare totală de 438.030,39 Lei (aprox. 96.610,14 euro) cu trei spitale clinice din Mun. București („Sfântă Maria”, „Prof. Dr. Th. Burghele” și „Prof. Dr. Panait Sîrbu”).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018