REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DOCUMENTE. Licitația pentru plaje, UN FIASCO: o societate a statului român CONTESTĂ atribuirea unui sector lui Bucovală

DOCUMENTE. Licitația pentru plaje, UN FIASCO: o societate a statului român CONTESTĂ atribuirea unui sector lui Bucovală

Replica API 25 martie 2019 | 03:23 1782

Litoralul românesc, pregătiri pentru sezonul estival

Litoralul românesc, pregătiri pentru sezonul estival

Rezultatele licitației organizate de dată recentă de Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral, pentru atribuirea sectoarelor de plajă, a fost contestată de mai multe firme. Verdictul urmează să fie furnizat în cursul zilei de azi sau în următoarele zile, asta după ce ABADL s-a confruntat și cu o "eroare" în momentul publicării listelor câștigătorilor.

Un document al ABADL, publicat pe site-ul instituției săptămâna trecută, anunța că lista finală, cu cei care au câștigat sectoarele de plajă "scoase la mezat", este greșită. Ulterior, ABADL a publicat rezultatele finale, însă mai mulți competitori au formulat contestații - au avut la dispoziție o singură zi pentru a face acest lucru. Una dintre societățile nemulțumite de rezultat a fost, în sudul litoralului, Transevren. Dar nu pentru că ar fi pierdut, ci pentru că la punctajul final a fost omis un criteriu - cel al deținerii unui hotel. Acest criteriu crește punctajul, situație pe care societatea dorește să o sublinieze.

O altă contestație vine din partea unei societăți de stat, SC Neptun Olimp SA, care a pierdut sectorul de plajă licitat în fața Complexului Hotelier Steaua de Mare SRL, deținut de Nicolae Bucovală. Neptun Olimp a formulat contestație, mai cu seamă că din comisia de 5 membri care a evaluat ofertele depuse, două persoane au făcut opinie distinctă, solicitând să fie notate ca atare obiecțiunile. Mai exact, în departajarea celor doi competitori, comisia a luat în calcul distanța dintre activele deținute de cele două societăți și plajă / mare, stabilindu-se că unitatea lui Bucovală ar fi mai apropiată, situație însă contrazisă de realitatea din teren, după cum susține în contestație SC Neptun Olimp. Rămâne de văzut care va fi rezultatul verificărilor din teren, desigur. De precizat că plaja râvnită de cei doi mari competitori menționați este situată în Olimp, zona Im subsector 1. Iată și documentele obținute, în exclusivitate, de Replica de Constanța (click pe imagini, pentru a vedea cum a evaluat comisia de licitație):

Iată și rezultatele comunicate de ABADL, după licitația organizată în data de 11-12 martie 2019 (de sesizat că, printre alții, a fost reactivată și celebra societate Romned - click pe imagini!):

De asemenea, iată și postarea ABADL, după momentul comunicării greșite a rezultatelor (click pe imagine):

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e omul moare de grija altuia, repede sa acuze, sa va fie rusine.
4
3
CAINII LATRA URSU MERGE
5
3
Sa se dea plajele la primarii in administrare si sa nu mai lase sa se faca tot felul de asocieri,sa liciteze doar cei care au hoteluri sau dotari plaja in zona,vin o gramada de firme din afara judetului sa liciteze care nu au nici o treaba cu turismul....
7
1
Unde esti DNA sa-l inhati pe Directorul ABADL Constanta HRISTU UZUN pentru jocurile de culise si caietele de sarcini cu dedicatie din care trage Spagi grase ? Abrudan e doar o furnica; HRISTU UZUN e spagarul principal...merge la paradeala si trage spagile maxime inainte de pensie UZUN.
11
3
fa spaga din ce ai este vorba
6
2
Abrudan e in stare sa scoata spaga si din piatra seaca sau cum era vorba aia?
9
0
Machedonule te-ai gasit tu sa ceri facilitati de la guvern nu iti ajungeau hotiile,la Bucovala ma refer investitoru.Astia dupa ce fura de rupe le spune alora cinstiti:nu am furat ma eu am c..e nu sunt papagal ca alti.
12
3
nu mai mira pe nimeni circul si ilegalitatile de la licitatiile pt plaja...
13
1
la punctaj se adauga si spaga si pile si relatii
15
1
Penibile postarea si atitudinea ABADL. Asta e circ ieftin pe spagi mari. Tipic romanesc, a primat doar buzunarul propriu, iar jocurile sunt facute de preacinstitul presedinte al comisiei, Adrian Abrudan. RUSINE!
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108