REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Documentul care distruge toate argumentele avute de Austria împotriva României

Documentul care distruge toate argumentele avute de Austria împotriva României

Cristina BĂRBUCEANU 13 ianuarie 2023 | 00:00 949

Europarlamentarul Eugen Tomac publică un document al Consiliului Uniunii Europene prin care i se cere Austriei să își rezolve problemele de legislație internă, în ceea ce privește reglementarea spațiului Schengen. Tomac arată faptul că Austria, având probleme de ordin intern cu migrația și cu spațiul Schengen, a folosit argumente false împotriva României.

Documentul care anulează poziția Austriei în ceea ce privește extinderea Schengen.

Cancelarul Nehammer a justificat boicotul privind accesul României în spațiul Schengen acuzând țara noastră și Bulgaria că nu avem capacitatea de a gestiona frontierele UE conform legislației Schengen.

Doar că aflăm de la Consiliul Uniunii Europene că acesta a adoptat, pe 19 decembrie 2022, o decizie prin care îi cere Austriei să aplice legislația Schengen și să remedieze deficiențele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020 în ceea privește respectarea legislației Schengen privind returnarea.

Documentul adoptat scoate în evidență faptul că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce țin de implementarea legislației Schengen.

În acest sens, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene cere expres Austriei să modifice legislația internă și să transpună Directiva privind returnarea în conformitate cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cel puțin cinci articole din Directiva 2008/115/CE trebuie implementate în legislația austriacă privind intrarea și returnarea, aspecte ce reprezintă deficiențe majorare în implementarea legislației europene cu privirea la gestionarea migrației.

În concluzie, acest document demonstrează cât se poate de clar și de limpede că Austria nu și-a adaptat legislația internă pentru a gestiona eficient problematica migrației, fapt constatat încă din 2020 de către Comisia Europeană.

Prin urmare, toate acuzațiile la adresa României au avut la baza o teză falsă. Problematica imigranților din Austria este de fapt o problemă veche internă, și nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne și avea obligația să-și alinieze legislația internă la cea europeană.

Acest document reprezintă încă o probă în plus în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiției a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022.

Vot prin care Austria ne-a îngrădit nejustificat dreptul de a circula liber prin Uniunea Europeană.”, scrie Eugen Tomac, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie sa multumim mincatoriilor de lebede si clanuriilor care fac prostii in spatiul EU cit si Schengen.
2
0
Și ce fac diplomatia r*mânească si Parlamentul pentru tara asta umilita și batjocorita de astfel de politicieni? Tot de la palmasul roman asteptati reactii?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102