REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Vin., 24 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6312
9.8° Constanța Vineri, 24 Martie 2023 Anul XX Nr. 6312

Doi brăileni au lăsat Spitalul Judeţean fără acces la telefon, după ce au furat cabluri

Doi brăileni au lăsat Spitalul Judeţean fără acces la telefon, după ce au furat cabluri

Andreea VREJOIU 18 ianuarie 2023 | 11:55 407

Doi bărbaţi din Brăila, care au lăsat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila fără acces la telefonie fixă, săptămâna trecută, după ce au furat cablurile de telecomunicaţii, au fost plasaţi în arest la domiciliu, informează Agerpres.

Doi braileni au lasat Spitalul Judetean fara acces la telefon, dupa ce au furat cabluri

Cei doi bărbaţi în vârstă de 23 şi 50 de ani au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după ce au fost depistaţi în flagrant, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în timp ce sustrăgeau cabluri de telecomunicaţii din sistemele de canalizare de pe raza municipiului Brăila.

Aceştia se deplasau cu un autoturism, iar în momentul depistării s-a constatat că bărbatul în vârstă de 50 de ani, care conducea maşina, avea o îmbibaţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma continuării cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 09-13 ianuarie a.c., aceştia ar fi săvârşit alte două fapte de furt de cablu. De asemenea, urmare a sesizării din data de 9 ianuarie a.c., de către un angajat al unei companii de telecomunicaţii cu privire la faptul că au fost semnalate deranjamente, poliţiştii au stabilit faptul că persoanele în cauză ar fi sustras cablu de telecomunicaţii dintr-un cămin de canalizare situat pe Şoseaua Naţională Veche din municipiu", se arată într-un comunicat remis de IPJ Brăila.

Furtul de cablu din data de 9 ianuarie are legătură cu distrugerea reţelei de telefonie fixă de la Spitalul Judeţean, comunicarea cu pacienţii fiind afectată atât în Corpul A al spitalului, cât şi în Corpul B. Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Delia Râşnoveanu, problema a fost remediată în Corpul A, în timp ce în Corpul B s-a găsit o soluţie provizorie pentru ca aparţinătorii să ia legătura cu rudele internate, fiind asigurate telefoane mobile pe mai multe secţii.

"În continuare se efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe 17 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila i-a prezentat pe cei doi cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de aceştia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu de către Judecătoria Brăila", precizează IPJ Brăila, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
352410482840
5/49
21246111913
joker
36197331516