REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi brăileni au lăsat Spitalul Judeţean fără acces la telefon, după ce au furat cabluri

Doi brăileni au lăsat Spitalul Judeţean fără acces la telefon, după ce au furat cabluri

Andreea VREJOIU 18 ianuarie 2023 | 11:55 575

Doi bărbaÅ£i din Brăila, care au lăsat Spitalul Clinic JudeÅ£ean de Urgenţă Brăila fără acces la telefonie fixă, săptămâna trecută, după ce au furat cablurile de telecomunicaÅ£ii, au fost plasaÅ£i în arest la domiciliu, informează Agerpres.

Doi braileni au lasat Spitalul Judetean fara acces la telefon, dupa ce au furat cabluri

Cei doi bărbaÅ£i în vârstă de 23 ÅŸi 50 de ani au fost reÅ£inuÅ£i pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după ce au fost depistaÅ£i în flagrant, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în timp ce sustrăgeau cabluri de telecomunicaÅ£ii din sistemele de canalizare de pe raza municipiului Brăila.

AceÅŸtia se deplasau cu un autoturism, iar în momentul depistării s-a constatat că bărbatul în vârstă de 50 de ani, care conducea maÅŸina, avea o îmbibaÅ£ie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma continuării cercetărilor, poliÅ£iÅŸtii au stabilit faptul că, în perioada 09-13 ianuarie a.c., aceÅŸtia ar fi săvârÅŸit alte două fapte de furt de cablu. De asemenea, urmare a sesizării din data de 9 ianuarie a.c., de către un angajat al unei companii de telecomunicaÅ£ii cu privire la faptul că au fost semnalate deranjamente, poliÅ£iÅŸtii au stabilit faptul că persoanele în cauză ar fi sustras cablu de telecomunicaÅ£ii dintr-un cămin de canalizare situat pe Åžoseaua NaÅ£ională Veche din municipiu", se arată într-un comunicat remis de IPJ Brăila.

Furtul de cablu din data de 9 ianuarie are legătură cu distrugerea reÅ£elei de telefonie fixă de la Spitalul JudeÅ£ean, comunicarea cu pacienÅ£ii fiind afectată atât în Corpul A al spitalului, cât ÅŸi în Corpul B. Potrivit managerului Spitalului JudeÅ£ean, Delia RâÅŸnoveanu, problema a fost remediată în Corpul A, în timp ce în Corpul B s-a găsit o soluÅ£ie provizorie pentru ca aparÅ£inătorii să ia legătura cu rudele internate, fiind asigurate telefoane mobile pe mai multe secÅ£ii.

"În continuare se efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunilor de furt calificat ÅŸi conducerea unui vehicul sub influenÅ£a alcoolului sau a altor substanÅ£e. Pe 17 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila i-a prezentat pe cei doi cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de aceÅŸtia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu de către Judecătoria Brăila", precizează IPJ Brăila, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367