REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Doi dintre consilierii județeni vin cu proiecte pentru lipsa locurilor de parcare din Constanța. VIDEO

Doi dintre consilierii județeni vin cu proiecte pentru lipsa locurilor de parcare din Constanța. VIDEO

Replica API 12 aprilie 2019 | 01:04 470

Joi, 11 aprilie a.c., organizația PNL Constanța a organizat o conferință de presă la sediul partidului. Au fost prezenți, președintele PNL, Bogdan Huțucă, primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti dar și consilieri locali și județeani, Adriana Câmpeanu, George Niculescu, Stelian Gima.

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut câteva proiecte, două dintre ele fac referire la lipsa parcărilor din Constanța. Cei doi consilieri județeni au prezentat proiectele care vizează acest aspect și soluția.

”Parcarea la care fac referire se află lângă parcul arheologic și zona verde a bulevardului Tomis, cum intrați spre Primărie, iar accesul în această parcare, în momentul de față este restricționat de către o barieră. Această parcare deși este folosită preponderent de angajații Primăriei Constanța, ea se află în administrarea Consiliului Județean. Registrul parcărilor pe care îl are primăria, nu cuprinde această parcare. O să vă spun toată povestea din zonă. Tot Palatul Administrativ și terenul aferent acestuia, sunt în proprietatea statului român prin Ministerul de Finanțe. Dreptul de folosință a fost delegat prin hotărâre de guvern, prin Consiliul Județean. Deci practic CJ are dreptul de administrare a terenului și a Palatului Administrativ. Parcarea aceea nu face obiectul unui contract încheiat cu CJ, prin delegrarea dreptului de folosință așa cum au alte insituții care își desfășoară activitatea în cadrul Palatului Administrativ, precum, Primăria, Prefectura, ISU, Serviciul de Pașapoarte și așa mai departe. Știm că locurile de parcare în zonă lipsesc cu desăvârșire. Consider că această parcare trebuie introdusă în cercul parcărilor publice, să scoatem bariera aceea care cumva, restricționează accesul și nu există vreo bază legală ca acea barieră să fie instalată acolo, de asemenea, semnalizarea acestei parcări, așa cum sunt semnalizate restul parcărilor din oraș, așa cum prevede art. 8 din Regulamentul parcărilor publice, la punctul a: Tratament egal și nediscriminatoriu, și aici fac referire iar la bariera aceea. Este vorba de 24 locuri de parcare.” a declarat consilierul județean, George Niculescu.

Cel de-al doilea proiect se referă la o parcare supraterană, proiect elaborat de consilierul județean Stelian Gima.

”Acest proiect face referire la demararea procedurilor de achiziție a serviciilor de întocmire a unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei parcări supraterane pe structură mecanică în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. După cum știți, în luna martie a acestui an, spitalul a împlinit 50 de ani de când a fost construit, în tot acest timp acesta nu a beneficiat de mari investiții. În cadrul Spitalului Județean vorbim de peste 3300 de angajați, deci facem referire la medici, personalul medical, rezidenți care merg zilnic în acea incintă la muncă. Spitalul beneficează doar de parcarea amplasată între acesta și sediul RAJA, având între 220- 250 de locuri de parcare, ar mai fi o mică parcare din fața direcției, însă deservește serviciului UPU și clar ar putea exista probleme. Noi propunem ca în cadrul parcării care se învecinează cu RAJA să se construiască o parcare supraterană pe cadru metalic, care poate merge până la cinci etaje, care poate reprezenta o creștere a locurilor de parcare de la 250 la 1200 sau 1400 de locuri de parcare amenajate.” a spus Stelian Gima.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Huie Mutuca...
2
0
Muie Hutuca
2
0
Proiecte 0 pentru cartierele constantene. Pacat de titlu.
3
0
Au venit niste extraterestri sa ne dea nou linii directoare. Ei cred ca cu o floare se va face curat pe bulevarde si trotuare de carute poluante. Alo tov consilieri de coroana stiti voi unde parcheaza secretarele voastre masina dupa program? Nu. Va spun eu. Pe bulevardele si trotuarele orasului. Ba la shoping la city, ba la gradi sa-si ia plodul ... .
4
0
Vedeti EXIMIA, INTEGRA, MRINI, RAIFFEISEN BANK, Notarii din Tomis III..............
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272