REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
12.5° ConstanÈ›a Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Doi indivizi reţinuţi pentru trafic internaţional de maşini de lux, furate din alte ţări

Doi indivizi reţinuţi pentru trafic internaţional de maşini de lux, furate din alte ţări

Ana Maria LIPAN 16 noiembrie 2023 | 12:23 863

Un bărbat ÅŸi o femeie, cetăţeni străini, au fost reÅ£inuÅ£i de poliÅ£iÅŸtii din BucureÅŸti ca suspecÅ£i într-un dosar de trafic internaÅ£ional de autoturisme de lux, furate din mai multe ţări. MaÅŸinile ar fi fost vândute unor persoane de bună credinţă, prin falsificarea unor documente ÅŸi fraudarea asiguratorului. Prejudiciul este în valoare de aproximativ 400.000 de euro.

Doi indivizi retinuti pentru trafic international de masini de lux, furate din alte tarifoto cu rol ilustrativ

PoliÅ£ia Capitalei a anunÅ£at, joi, că poliÅ£iÅŸti de la Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în executare, miercuri, trei mandate de percheziÅ£ie domiciliară ÅŸi opt mandate de aducere, în municipiul BucureÅŸti ÅŸi judeÅ£ul Ilfov, într-un dosar penal de înÅŸelăciune, fals intelectual ÅŸi uz de fals, prejudiciul fiind de 400.000 de euro.

”Din datele ÅŸi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane de cetăţenie străină, ar desfăşura activităţi infracÅ£ionale privind traficul internaÅ£ional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe ţări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului ÅŸi introducerea lor pe teritoriul României. Din cercetări, s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de provenienţă a maÅŸinilor ÅŸi folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor, la instituÅ£ia abilitată ÅŸi la înmatricularea definitivă în Å£ara noastră, în acest mod autoturismele ar fi introduse în circuitul legal ÅŸi ar fi vândute persoanelor de bună credinţă”, a arătat sursa citată, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, se fac investigaÅ£ii cu privire la circuitul a 5 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro. SuspecÅ£i în acest caz sunt trei persoane, doi bărbaÅ£i, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani ÅŸi o femeie, în vârstă de 32 de ani.

Cei doi, reţinuţi pentru 24 de ore

AceÅŸtia sunt suspectaÅ£i 3 infracÅ£iuni de tăinuire, 3 infracÅ£iuni de înÅŸelăciune, 10 infracÅ£iuni de fals intelectual, 10 infracÅ£iuni de uz de fals. În urma percheziÅ£iilor făcute miercuri, au fost găsite ÅŸi ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză. Totodată, au fost depistaÅ£i ÅŸi duÅŸi la audieri femeia ÅŸi bărbatul de 25 de ani, în vederea continuării cercetărilor. 

Cele două persoane au fost reÅ£inute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraÅ£ilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de poliÅ£iÅŸti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru înÅŸelăciune, fals intelectual ÅŸi uz de fals.

AcÅ£iunea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare PoliÅ£ienească InternaÅ£ională, Biroul NaÅ£ional Interpol,  precum ÅŸi de sprijinul Unităţii NaÅ£ionale de InformaÅ£ii privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al PoliÅ£iei de Frontieră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515