REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.4° Constanța Sâm., 9 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6572
0.4° Constanța Sâmbătă, 9 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6572

Doi indivizi reţinuţi pentru trafic internaţional de maşini de lux, furate din alte ţări

Doi indivizi reţinuţi pentru trafic internaţional de maşini de lux, furate din alte ţări

Ana Maria LIPAN 16 noiembrie 2023 | 12:23 555

Un bărbat şi o femeie, cetăţeni străini, au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti ca suspecţi într-un dosar de trafic internaţional de autoturisme de lux, furate din mai multe ţări. Maşinile ar fi fost vândute unor persoane de bună credinţă, prin falsificarea unor documente şi fraudarea asiguratorului. Prejudiciul este în valoare de aproximativ 400.000 de euro.

Doi indivizi retinuti pentru trafic international de masini de lux, furate din alte tarifoto cu rol ilustrativ

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţişti de la Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în executare, miercuri, trei mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul fiind de 400.000 de euro.

”Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane de cetăţenie străină, ar desfăşura activităţi infracţionale privind traficul internaţional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe ţări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului şi introducerea lor pe teritoriul României. Din cercetări, s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de provenienţă a maşinilor şi folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor, la instituţia abilitată şi la înmatricularea definitivă în ţara noastră, în acest mod autoturismele ar fi introduse în circuitul legal şi ar fi vândute persoanelor de bună credinţă”, a arătat sursa citată, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, se fac investigaţii cu privire la circuitul a 5 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Suspecţi în acest caz sunt trei persoane, doi bărbaţi, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani şi o femeie, în vârstă de 32 de ani.

Cei doi, reţinuţi pentru 24 de ore

Aceştia sunt suspectaţi 3 infracţiuni de tăinuire, 3 infracţiuni de înşelăciune, 10 infracţiuni de fals intelectual, 10 infracţiuni de uz de fals. În urma percheziţiilor făcute miercuri, au fost găsite şi ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză. Totodată, au fost depistaţi şi duşi la audieri femeia şi bărbatul de 25 de ani, în vederea continuării cercetărilor. 

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Biroul Naţional Interpol,  precum şi de sprijinul Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362