REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Doi minori au bătut și jefuit un om pentru 60 de lei

Doi minori au bătut și jefuit un om pentru 60 de lei

Replica API 28 ianuarie 2021 | 12:59 1842

Criminalitatea juvenilă este una dintre problemele importante ale societăţii românești, deoarece pe zi ce trece tot mai mulți minori sunt implicați în diferite fapte ilegale. Doi minori din Medgidia au fost condamnați la internarea într-un centru de reeducare după ce au agresat o persoană și i-au furat acestuia portofelul.

Conform rechizitoriului, s-a reținut în sarcina inculpaților V.B.S. și A.E.A. că, pe raza orașului Medgidia, au deposedat-o prin violență pe persoana vătămată de portofelul care conținea acte personale, un card bancar și suma de aproximativ 60 de lei. S-a mai reținut în sarcina inculpatului minor V.B.S că, după ce a deposedat-o prin violență pe persoana vătămată de un portofel, a incendiat cartea de identitate a acestuia.

Declarațiile inculpaților

Conform declarațiilor inculpaților, aceștia au observat că victima era în stare de ebrietate și au hotărât să profite de acest lucru dar și de faptul că era întuneric. L-au urmărit pe acesta iar A.E.A. 1-a atacat din spate, 1-a lovit cu pumnul în zona feței și 1-a trântit pe sol, sustrăgându-i portofelul din buzunarul pantalonilor. Ambii inculpați au luat din posesia persoanei vătămate un rucsac și au căutat în interiorul acestuia sume de bani și negăsind, 1-au aruncat la fața locului. Persoana vătămată le-a cerut celor doi inculpați să-i restituie măcar actul de identitate și cardul bancar, dar inculpații au refuzat și s-au îndepărtat cu portofelul sustras. După consumarea faptei, cei doi inculpați minori urmați și de martori s-au deplasat în fugă spre piața Decebal, situată în apropiere. În acest loc inculpații au povestit martorilor modalitatea în care au săvârșit fapta, recunoscând că au agresat persoana vătămată cu scopul de a o deposeda de bunuri și sume de bani. Inculpații au arătat martorilor portofelul sustras, și în prezența acestora au numărat suma de 68 de lei, pe care au împărțit-o în mod egal cei doi inculpați.

Ce a spus instanța

Conform instanței, fapta inculpaților minori care au deposedat-o prin violență pe persoana vătămată de portofelul care conținea acte personale, un card bancar și suma de aproximativ 60 de lei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tâlhărie calificată. Din punct de vedere subiectiv, inculpații au acționat cu intenție directă, aceasta fiind de natura infracțiunii de tâlhărie, fiind dovedit atât scopul însușirii pe nedrept a bunurilor sustrase cât și exercitarea violențelor în acest scop. Legătura de cauzalitate rezultă din materialitatea faptei.

Instanța a decis condamnarea lui V.B.S la măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 3 luni de zile pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, iar A.E.A. a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 2 luni de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată prin apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Impuscati in public si familiile puse sa plateasca glontul!
2
0
Este normal. Daca nu ati votat Noua Dreapta ..
2
2
talhar, violator,criminal!ea trebue eradicata prin munca si educatie silita in conditiile legii, muncesti mananci si dormi , nu, astepti !
6
0
Mai simplu... Impuscati... Ce draci se tot tolereaza balariile astea.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108