REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Doi minori, bătuți cu paleta de tatăl vitreg, pentru 5 lei

Doi minori, bătuți cu paleta de tatăl vitreg, pentru 5 lei

Virgil STOIAN 30 septembrie 2023 | 00:00 2167

Violența este o realitate în familiile din România, foarte mulți părinți folosind bătaia drept metodă educativă. Același lucru l-a făcut Adrian D., care a agresat doi minori de 7 respectiv 9 ani, pentru care ar fi trebuit să fie un al doilea tată, el fiind concubinul mamei copiilor. Bărbatul i-a bătut pe cei doi copii sistematic, atât cu pumnii cât și cu o paletă de lemn, unul dintre motive fiind faptul că au luat 5 lei din casă.

Doi minori, batuti cu paleta de tatal vitreg, pentru 5 leiFoto cu caracter ilustrativ

Potrivit rechizitoriului, cei doi copii minori, un băiat de 9 ani și o fată de 7 ani, trăiesc cu mama lor și cu concubinul acesteia. Tatăl copiilor a observat, în momentul când a vrut să îi viziteze, că fiul său nu a dorit să vină cu el. Ba mai mult decât atât, a observat mai multe vânătăi pe mâna fiicei sale, dar şi pe corp, astfel că în urma întrebărilor adresate minorei, aceasta i-a povestit că Adrian D., concubinul mamei sale, i-a bătut atât pe ea cât şi pe fratele său. A doua zi, s-a întâlnit din nou cu fosta sa soţie şi fiul său, ocazie cu care a observat că şi acesta prezenta vânătăi pe corp, fiind foarte speriat, refuzând şi de această dată să rămână cu el. Ulterior, bărbatul a aflat, de la copii, că aceştia sunt bătuţi constant cu pumnii în cap de către inculpat, motiv pentru care s-a prezentat cu aceştia la Medicina Legală şi la poliţie. Se pare că minora de 7 ani a fost bătută peste mâini, picioare şi piept cu o paletă de lemn pentru că a furat suma de 5 lei, motiv pentru care a fost bătut şi fratele său. Cu ocazia audierii, minorul de 9 ani, a declarat că au fost bătuţi de către concubinul mamei sale pentru că nu erau cuminţi, fiind loviţi cu paleta de lemn de mai multe ori în zona capului şi pe corp. Minorul a arătat că inculpatul le aplică şi pedepse, cum ar fi faptul că îi pune să facă flotări.

Doi minori, batuti cu paleta de tatal vitreg, pentru 5 lei
Instanţa a reținut că faptele pentru care inculpatul a fost trimis în judecată există, sunt  prevăzute de legea penală şi au fost săvârşite cu vinovăţia cerută de lege. Totodată, instanţa a mai reținut că nu există vreo cauză justificativă sau de neimputabilitate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Adrian D. la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie (2 acte materiale). Sentința a fost dată pe 28 septembrie și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@Pe ce motiv Pentru ca sunt iddioti frustrati care au impresia ca daca ne sterg comentariile nu se intampla astfel de lucruri, p****i rupti de realitate.
1
0
Trebuiau lăsați sa fure din casa lor pentru a capata dexteritate pentru furat din casele altora!!!!
1
1
Tarani p****i... adevarul deranjeaza
5
3
pedeapsa e mica halal justitie izgonit din casa s,- a inchisoare 10 ani doamne ce suflet poate avea !?
1
5
de la POL . Locala CERNAVODA - ca pocait si izgonit de c***a a-a resemnat , face L A B A , la greu fiindca are la usa copii facuti din flori de c***a in ograda lui si pe el nu-l doreste nici o maimuta !
2
7
Mai cand aveti copii nu mai aduceti golani in casa. I ati facut, aveti grija de ei, lasati handralaii.
12
4
Poftim justitie…Daca pt 5 lei si-au luat asa bataie,pt 8 luni cu suspendare ce credeti ca se va intampla?La o faza de asta iei frumos una bucata rangă sau bâtă de lemn,esență tare si îi rupi picioarele lui smardoiu’.Apoi legea poate sa intervina
7
25

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468