REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DOI MINORI, CONDAMNAȚI după ce au TÂLHĂRIT un BĂIAT de 13 ani

DOI MINORI, CONDAMNAȚI după ce au TÂLHĂRIT un BĂIAT de 13 ani

Replica API 7 mai 2021 | 11:44 1618

Masuli Osman și Alex Uluitu, ambii minori, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, după ce, împreună cu un alt minor de 12 ani, au amenința cu violența și apoi i-au sustras telefonul mobil unui băiat în vârstă de 13 ani. Agresorii și-au urmărit victima inclusiv în autobuz, iar apoi în dreptul unei străzi, l-au amenințat pe băiat că îl taie reușind să îl deposedeze de un telefon mobil.

Cum s-au petrecut faptele

Mama victimei a sesizat Poliția că, în timp ce fiul, de 13 ani, se deplasa pe stradă a fost abordat de trei tineri cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani care l-au amenințat că îl taie și l-au deposedat de un telefon mobil marca Samsung J3 2016, prejudiciul cauzat fiind în valoare de 500 lei. Victima a arătat faptul că a plecat de la City Park Mall cu autobuzul RATC 102. La urcarea în autobuz a observat trei tineri care au urcat pe ușa din spate și s-au așezat lângă el. Când a coborât la stația „Eden” a observat că și cei trei tineri au coborât și mergeau în urma lui. S-a oprit și s-a prefăcut că se leagă la șireturi pentru a observa dacă cei trei tineri îl urmăresc și a observat că aceștia l-au depășit dar s-au oprit în la trecerea pentru pietoni din dreptul străzii Semănătorului. Când a ajuns în dreptul lor, unul dintre ei l-a întrebat cât este ceasul, iar în momentul în care a scos telefonul mobil din buzunar un alt tânăr i-a cerut telefonul mobil după care a introdus mâna în buzunarul hainei și a amenințat că scoate un cuțit, determinându-l astfel, să îi spună codul de deblocare, după care toți trei au fugit. Pe baza semnalmentelor furnizate de victimă, Masuli Osman și Alex Uluitu au fost prinși, relatând că au vândut telefonul unei persoane din Henri Coandă, contra sumei de 80 de lei.

Ce a spus instanța

În stabilirea pedepsei, instanța a reținut că inculpații au mai comis o faptă de tâlhărie, concurentă cu cea din prezentul dosar, dar și că inculpații sunt nescolarizați și raportat la resursele familiale de reeducare, instanța apreciază ca fiind necesară o perioadă de instituționalizare pentru aceștia. Instanța a decis înlocuirea măsurii asistării zilnice pe o durată de 6 luni aplicată inculpaților Masuli Osman și Alex Uluitu cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție, pe o perioadă de 2 ani, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Glontul e scump, 3 euro. Sapun si franghie , vreo 5 lei
0
0
glontul era mai bun
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614