REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Doi parlamentari din Senegal au fost condamnați la închisoare, după ce au lovit o colegă însărcinată

Doi parlamentari din Senegal au fost condamnați la închisoare, după ce au lovit o colegă însărcinată

Ana Maria Lipan 3 ianuarie 2023 | 00:00 228

Massata Samb și Mamadou Niang, doi deputați din opoziție din Senegal, au fost condamnați la 6 luni de închisoare, după ce au lovit o femeie însărcinață, colegă a celor doi, în timpul dezbaterii bugetare din 1 decembrie, scrie digi24.ro.

Cei doi au atacat-o pe Amy Ndiaye după ce aceasta a criticat o personalitate religioasă din opoziție. Judecătorul a decis, de asemenea, ca cei doi parlamentari să-i plătească lui Amy Ndiaye aproximativ 8.100 de dolari, drept despăgubire. Incidentul a fost condamnat pe scară largă și a stârnit o dezbatere despre drepturile femeilor.

Judecătorul a decis, de asemenea, ca cei doi parlamentari să-i plătească lui Amy Ndiaye aproximativ 8.100 de dolari, drept despăgubire. Incidentul a fost condamnat pe scară largă și a stârnit o dezbatere despre drepturile femeilor. În imaginile devenite virale, Samb este văzut pălmuind-o pe Ndiaye, în timpul dezbaterii de pe 1 decembrie. Ea ripostează aruncând un scaun, dar este lovită cu piciorul în burtă de Niang. Scandalul ia amploare în timp ce alți parlamentari încearcă să aplaneze conflictul.

În imaginile devenite virale, Samb este văzut pălmuind-o pe Ndiaye, în timpul dezbaterii de pe 1 decembrie. Ea ripostează aruncând un scaun, dar este lovită cu piciorul în burtă de Niang. Scandalul ia amploare în timp ce alți parlamentari încearcă să aplaneze conflictul.

Amy Ndiaye, membră a coaliției de guvernământ Benno Bokk Yakaar, a leșinat și a existat riscul de a pierde copilul. Deși a fost externată, femeia „rămâne într-o situație extrem de dificilă”, a declarat avocatul ei, Baboucar Cisse, agenției de presă AFP. În ciuda dovezilor, cei doi parlamentari au negat acuzațiile. „Vor rămâne în închisoare, în așteptarea recursului”, a declarat unul dintre apărătorii lor, Abdy Nar Ndiaye. Există tensiuni în parlamentul Senegalului de când guvernul și-a pierdut majoritatea la alegerile legislative din iulie anul trecut.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614