REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
28.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

DOI RECIDIVIŞTI, care acționau prin metoda Accidentul, CONDAMNAŢI!

DOI RECIDIVIŞTI, care acționau prin metoda Accidentul, CONDAMNAŢI!

Replica API 19 septembrie 2021 | 13:32 673

Leonard Ivanciu şi Victor Gabriel Radu au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune respectiv complicitate la înşelăciune. Cei doi sunt acuzaţi că, folosind metoda „Accidentul”, au păgubit o persoană cu 3100 de lei. Leonard Ivanciu s-a dat drept medic, şi i-a spus victimei că fiica sa a fost implicată într-un accident rutier.

Cum au acţionat cei doi

Potrivit declaraţiilor victimei, aceasta a fost apelată de către o persoană neidentificată de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind medic și care i-a comunicat, în mod mincinos, că fiica acesteia a fost victima unui accident rutier, fiind internată la spital, motiv pentru care apelantul i-a solicitat persoanei vătămate să achite contravaloarea presupuselor intervențiilor medicale în cuantum de 3.100 lei. După ce persoana vătămată și-a dat acordul cu privire la achitarea sumei, la domiciliul acesteia s-au prezentat inculpații, care au primit de la persoana vătămată suma de 3.100 lei pentru presupusele servicii medicale de care a beneficiat fiica acesteia. În acest context, Leonard Ivanciu și-a declinat calitatea mincinoasă de medic și a menținut-o în eroare pe persoana vătămată pentru a-i remite sumele de bani, timp în care Victor Gabriel Radu a asigurat locul comiterii faptei. Ulterior, după ce Leonard Ivanciu a intrat în posesia sumei, cei doi au părăsit domiciliul persoanei vătămate.

Ce a spus instanţa

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au reţinut că cei doi sunt cunoscuţi cu multiple antecedente penale (în special infracțiuni contra patrimoniului). Instanţa a decis condamnarea lui Leonard Ivanciu, după contopirea pedepsei, la 6 ani şi 2 luni de închisoare, în timp ce Victor Gabriel Radu a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost comunicată pe 10 septembrie, şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112