rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Doi romi din Constanța, 'capii' unei tabere amplasată într-un oraș din Franța, EXPLOATAU minori: îi trimiteau la FURAT

În urmă cu peste cinci ani, doi frați din Constanța au decis să părăsească orașul de la malul mării pentru a se stabili în Franța. Însă nu vă imaginați că aceștia munceau pe rupte pentru a supraviețui, ci exploatau copii pe care-i obligau să fure în beneficiul lor. Unul dintre ei nu a mai rezistat și i-a reclamat autorităților din orașul Asnieres sur Seine. În acest oraș, indivizii erau ”capii” unei tabere de romi. Somna B. a fost condamnată la 5 ani cu executare în Franța, procesul judecându-se în lipsa acesteia. După condmnare, autoritățile franceze au cerut statului român punerea în executare a mandatului european de arestare emis împotriva infractoarei, pentru săvârșirea infracțiunilor mai sus menționate.

O femeie din Constanța urmează să fie extrădată în Franța pentru a executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare după ce a exploatat, împreună cu fratele ei, minori pe care-i obliga să fure din locuințe, bunurile fiind vândute, ulterior, de cei doi. Sătul de infracțiunile pe care era obligat să le comită, unul dintre copii a denunțat-o pe femeie. Autoritățile franceze au reținut că femeia și fratele ei ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, l-ar fi forțat pe copil să comită furturi din buzunare, din genți și din locuințe. Cercetările autorităților judiciare franceze au stabilit că grupul infracțional organizat era localizat într-o tabără constituită într-un depozit din localitatea Asnieres sur Seine - Franța, pe care fratele femeii o conducea împreună cu aceasta care, așa cum a rezultat din interceptările telefonice, împreună cu ceilalți membrii ai grupului organizat, ținea legătura cu minorii din tabără, pe care îi trimiteau să cerșească și să fure diferite bunuri, în special telefoane mobile, pe care conducătorii grupului le vindeau ulterior. Femeia a fost judecată în lipsă, fiind condamnată la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de provocare directă a unui minor să comită în mod uzual infracțiuni sau delicte, tăinuire de bunuri provenite din furt în formă agravantă de două circumstanțe și participare la grup infracțional în vederea pregătirii unui delict. Individa a fost condamnată de Curtea de Apel Villeneuve la Garenne din Franța în 2017.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constana s-a înregistrat dosarul referito la semnalarea autorităților judiciare din Franța , privind punerea în executare a mandatului european de arestare emis împotriva femeii. Pe 21 august, femeia a fost depistată de către lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, care au condus-o la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, pentru a fi prezentată procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare din Franța. Cu această ocazie, femeia a fost audiată în prezența apărătorului din oficiu, prilej cu care nu și-a exprimat acordul pentru a fi predată autorităților judiciare din Franța. I s-au adus la cunoștință, faptele și infracțiunile de care este acuzată de autoritățile judiciare din Franța și că pe numele său a fost emis mandatul de arestare european, că va fi audiată și va fi prezentată în fața Curții de Apel Constanța, în vederea solicitării de luare a măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a acestui mandat european de arestare. Femeia a fost reșinută 24 de ore, începând cu 21 august și până joi, 22 august 2019, ora 12:45. Prezentă în fața instanței, la termenul de judecată ce a avut loc joi, 22 august, a revenit asupra poziției sale procesuale exprimate în fața procurorului, declarând că este de acord cu predarea către autoritățile judiciare franceze, în vederea executării pedepsei de 5 ani închisoare ce i-a fost aplicată prin Hotărârea din 07.11.2017.

Statul francez i-a garantat posibilitatea rejudecării dosarului soluționat în lipsă

Deși procedura de judecată în fața autorităților judiciare franceze s-a desfășurat în lipsa persoanei solicitate, Curtea de Apel Constanța a constat că această împrejurare nu poate justifica refuzul de executare a mandatului european de arestare din partea autorităților judiciare române, întrucât în cuprinsul mandatului european de arestare se face precizarea că persoanei condamnate i se va înmâna personal acea hotărâre și i se va aduce la cunoștință că aceasta este supusă, într-un termen determinat, unei căi de atac, ocazie cu care instanța competentă va putea verifica hotărârea atacată inclusiv pe baza unor probe noi, iar, în urma soluționării căii de atac, la judecarea căreia poate participa personal, hotărârea de condamnare poate fi desființată. Fapt pentru care Curtea de Apel Constanța a admis joi, 22 august, cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 24.09.2018 pe numele femeii.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 24 august 20193017
Comentarii

00Keb(25 aug 14:23)
Hai la sendivis neamule
00Sedan(25 aug 11:34)
da stim cine esti Jon, in Piata Chiliei ai interzis magarule, poti sa ragi ca un magar cat vrei iho iho iho
02Jon Ciprian(25 aug 09:43)
Am fwtwt o pe sorsa lu bekir in cwr bekire te sstept cand vrei in tomis nord sa te violez
06JURIST(24 aug 18:24)
Auzi la ea si-a pus nume indian Somna ..ce nenorociti de tigani ..Siberia si korea de nor va asteapta ..
13Relu(24 aug 15:09)
Pentru Marin de mai jos esti un prostalau si un dobitoc frustrat impotent, vezi ca te inseala nevasta-ta cu vecinii incornoratule.
114pentru bechir jegosul(24 aug 15:05)
bai animal prost , sa dea boala-n voi de inaripate proaste , si ma-ta e mai proasta decat tine ca a putut caca un astfel de patruped. Iti duci sora la produs si te dai mafiot ?! uita-te te rog in oglinda sa vezi cum arata un om ratat. cum mortii matii de cacat nu iti e rusine sa vorbesticand stati tot neamul in 2 camere si baie faceti cand mai iesiti la plaja. Sa va luam in baltag halatele alea de needucati. cea mai proasta natie de tigani sunteti. respect pentru tiganii care stiu o meserie si sunt romani.
104Bechir(24 aug 14:51)
Noi conducem toata mafia din Romania , in Constanta am facut legea dintotdeauna, hai latrati javrelor postace ha ha ha
34Uugfyyff(24 aug 14:13)
Popor de idoti
112moarte tiganilor !!!(24 aug 14:00)
moarte tiganilor !!!
410Ptr cacatul de sub mine(24 aug 13:56)
Serialul de CACAT Las fierbinti este o muie data prostiilor care il urmaresc Mai bine decat sa viziobex acest stift de serial basit si rasuflat mai bine citesc o carte.Care este esenta ?.O pula in gura fraierilor
68Ptr. boul de la 10.17(24 aug 13:16)
Nu ma ariciule Las Fierbinti este realitatea cruda din zilele noastre care se petrece in zona rurala
02Descoperire tardiva(24 aug 11:36)
Chiar acum si au dat seama ?fenomenul exista de cel putin 16 20 de ani la nivel European,e plin si acum in zona unde locuiesc de ei,la cersit,pusi strategic la colt de intersectie,pe la intrari de mall,pe zonele pt biciclete,gari,statii importante de tramvai,am in trebat un localnic despre ei a zis ca sunt zi de zi si ca fac bani multi de la 2 euro in sus de om,i am intrebat de ce nu cheama politia?Vine le identifica nationalitatea apoi ii lasa in pace,nu e lege care sa interzica cuiva sa stea pe jos undeva oriunde cum vrea el cu sau fara pahar de cafea
25Marin(24 aug 11:05)
asa e si multi Romani deao nostrii se baga in bandele de tigani din strainatate la furat si dat in cap bine ca sunt plecati
420Ydud(24 aug 10:17)
Orlando are dreptate, intre rom si roman nu prea mai sunt diferente, romanii au fost integrati in cultura roma. Las Fierbinti e serialul preferat al romanilor tiganizati.
36Rromul din H. Coanda(24 aug 09:14)
Dar si noi e suflete de oameni si trebe sa manca si gura noastra. Lasati in pace la noi.
114Orlando(24 aug 09:12)
Din pacate tot mai multi etnici romani devin identici ca structura educationala si comportamentala cu tiganii.In loc ca tganii sa fie integrati civilizatiei,se produce o masiva tiganizare a majoritatii. In plus,comportamentele de tip interlop se vad si la oameni cu functii mari in institutiile tarii. Exista un discomfort permanent sa traiesti cu posibilitatea de a fi atacat,abuzat de raufacatori cu sau fara uniforme,cu sau fara functii in stat,nu mai stii cine e de partea omului cinstit si normal.
018Logic(24 aug 08:55)
Sa numere ,sa scrie si sa munceasca nu stiu dar la sefi de infractiuni nu-i intrece nimeni.Deportati in jungla sa exploateze animalele salbatice si necivilizate ca ei
018Pt asta de mai jos(24 aug 08:52)
Subt tigani de etnie indiana cu cetatenie romana
192Bjchj(24 aug 08:40)
Nu sunt tigani ci cetateni romani de etnie roma
40Tatarus(24 aug 08:28)
Villon atansion bre roman rrom Roma
128Francois Villon(24 aug 05:59)
Aceleasi ciori borate turcesti si tataresti....nicio zi fara innaripate....de ar pleca toti din Romania
024Neo(24 aug 03:47)
Si ca ei foarte multi tigani . Sunt ambasadorii sclaviei si furtului . Este felul lor de a fi.
09Pai ce e nou(24 aug 03:19)
Asa fac ei banii din astea.....
011Francois Villon(24 aug 02:30)
Cette bohemienne s appelle Bancuta Somna
mai mult...Replica
11 aug 23:51ReplicaALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!

Conducerea Auchan Constanța este acuzată de mai mulți angajați că a pus batista pe țambal, după ce mai multe...14641

11 aug 00:00ReplicaFAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!1975
11 aug 00:29ReplicaCorpul de CONTROL al primului MINISTRU a SESIZAT ANI în legătură cu AVEREA rectorului ILIESCU de la OVIDIUS1127
11 aug 00:32ReplicaBOMBĂ TOXICĂ! TONE de DEȘEURI DEVERSATE în CANALIZĂRI de SC Ecofriend Recycling

În ultimii ani, tone de deșeuri periculoase au ”poposit” pe meleagurile județului Constanța, la mijloc fiind...710

11 aug 00:24ReplicaNICI UN CONSTĂNȚEAN în CONDUCEREA noii ECHIPE a lui MARCEL CIOLACU857
11 aug 00:00ReplicaClinica MEDSTAR din Constanța, ÎNCHISĂ din cauza COVID-19!2347
11 aug 00:00ReplicaSE ÎNCHID LOCALURILE la ora 23.00 în MAMAIA? VIDEO

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis pe 28 iulie decizia conform căreia terasele se vor închide...663

11 aug 00:00ReplicaINTERMEDIARUL unui TRAFICANT din MAREA BRITANIE a fost PRINS la COSTINEȘTI530
11 aug 00:23ReplicaPARCUL de la FAR, ASALTAT de MINORI, pe RITMURI ORIENTALE VIDEO616
11 aug 00:00ReplicaCINE a CONDUS APELE ROMÂNE de la REVOLUȚIE și până în PREZENT

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a fost înființată în 1991 și de-a lungul anilor a funcționat sub...737

11 aug 00:00ReplicaCUM au fost DUȘI de NAS LOCUITORII din MURFATLAR timp de un DECENIU742
11 aug 00:00ReplicaLOCUL de JOACĂ de lângă ȘCOALA 6 a fost ÎNGHIȚIT de un ȘANTIER466
Vremea
22.5°22.5° - 25.9° marţi, 11 august 2020
ConstanțaUmiditate: 48%
Vânt: 3.37 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportO nouă victorie pentru Răzvan Lucescu - A Hilal-Al Fateh, scor 2-1

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucecsu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Al...242

11 aug 00:00SportKostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu va juca la campioana Angliei

Liverpool a anunţat, luni, transferul fundaşului stânga grec Kostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu, pentru suma de...211

11 aug 00:00SportAlexandru Maxim și-a reziliat contractul cu Mainz - Ar putea rămâne la formația antrenată de Mrius Șumudică

FCSV Mainz a anunţat, luni, rezilierea de comun acord a contractului mijlocaşului Alexandru Maxim, înţelegere care...210

11 aug 00:00SportO nouă declarație marca Gigi Becali despre fotbalul feminin: Mie îmi e milă de femei

Patronul FCSB, Gigi Becali, a vut un nou derapaj, care ar pute fi considerat sexist, dând detalii despre noua echipă...284

Local
11 aug 16:33LocalStațiile de cale ferată și canalele navigabile, sub supravegherea FORȚELOR de ORDINE

În perioada 7-9 august a.c., polițiști și din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au...564

11 aug 16:49LocalIncendiu în comuna Ciobanu: O CASĂ a luat FOC

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni,10 august, în comuna Ciobanu strada...457

11 aug 16:50LocalMedicii veterinari au fost în CONTROL pe LITORAL

508

11 aug 00:00LocalSC Confort Urban SRL continuăa sfaltarea străzile din cartierul Compozitorilor

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să modernizeze zonele rezidențiale prin...245

11 aug 00:00LocalPrimăria Constanța zice că locurile de joacă din oraș sunt în continuă reabilitare

Pentru ca locuitorii Constanței să aibă parte de servicii de calitate și pentru că indiferent de situația critică...236

11 aug 16:16LocalINFANT- Decebal Făgădău a înmânat primele vouchere pentru fertilizarea in vitro

”Sperăm ca domnul primar Decebal Făgădău să aibă mână bună și să reușim să ne îndeplinim cel mai mare...291

11 aug 16:21LocalCONTROALE pe LITORAL: Amenzi în valoare de 124.350 de lei pentru OPERATORII găsiţi cu nereguli

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...481

11 aug 16:21LocalAMENZI de peste 44000 de lei date de JANDARMII constănţeni

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada...869

11 aug 16:22LocalUn vaccin anti-Covid 19 ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului

543

Politică
11 aug 00:00PoliticăOrban: Decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida susţinut de PSD - una greşită

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că este "greşită" decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida...248

11 aug 00:00PoliticăAna Birchall: Sper ca dosarul '10 august' să nu fie tergiversat în justiţie

10 august va rămâne pentru totdeauna în istoria României ca ziua în care românii au demonstrat lumii întregi că...224

11 aug 00:00PoliticăTăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece; măsură de susţinere economică - creşterea veniturilor populaţiei

220

11 aug 00:00PoliticăCioloş: 10 august şi dosarul aferent agresiunilor din acea zi - o rană

Ordinea şi disciplina la care visează multă lume nu se obţin cu agresivitate şi amenzi, se construiesc pe...199

11 aug 00:00PoliticăPremierul Ludovic Orban, invitat miercuri în Parlament

Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, conform unei decizii luate...188

11 aug 00:00PoliticăSenat: Plen, marţi de la 14,00. Ordonanţa privind alocaţiile - pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului

200

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2310

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3854

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3905

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2340

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9209

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4654

Monden
11 aug 00:00MondenÎn ziua când a împlinit 60 de ani, Antonio Banderas a dezvăluit că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Celebrul actor spaniol Antonio Banderas a împlinit luni 60 de ani, însă a primit un cadou pe cât de neaşteptat pe...208

11 aug 00:00MondenArnold Schwarzenegger a devenit bunic

Arnold Schwarzenegger a devenit bunic după ce fiica sa Katherine a dat naştere primului său copil, un băieţel. Este...202

11 aug 00:00MondenFolklore al cântăreţei Taylor Swift s-a menţinut în fruntea Billboard 200

192

11 aug 00:00MondenThrillerul psihologic Rebecca, regizat de Ben Wheatley, va fi lansat de Netflix în luna octombrie

Thrillerul psihologic „Rebecca”, bazat pe romanul scris de Daphne du Maurier şi regizat de Ben Wheatley, va fi...195

11 aug 00:00MondenRobin's Wish ilustrează ultimele zile ale actorului Robin Williams

Documentarul intitulat "Robin's Wish", care va fi lansat în curând, revine asupra ultimelor zile din viaţa actorului...204

11 aug 00:00MondenEdiţia de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc exclusiv online

192

Mapamond
11 aug 00:00MapamondBelarus: Preşedintele Lukaşenko, reales cu peste 80% din voturi, anunţă Comisia Electorală Centrală

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în...194

11 aug 00:00MapamondOMS: Noul coronavirus poate fi eradicat dacă liderii statelor se mobilizează şi populaţia respectă măsurile

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut insistent luni...192

11 aug 00:00MapamondCoronavirus: Rusia a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate COVID-19

188

11 aug 00:00MapamondNiger: Opt persoane, între care şase turişti francezi, ucise de indivizi înarmaţi

Opt persoane - şase francezi şi doi nigerieni - au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi veniţi pe motociclete...229

11 aug 00:00MapamondOMS deplânge o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Există un decalaj imens între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi fondurile promise la...198

11 aug 00:00MapamondHong Kong: Magnatul de presă Jimmy Lai, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională

196

Sănătate
11 aug 00:00SănătateCe înseamnă un puls normal? Ce valori au bătăile inimii, în funcție de vârstă

Pulsul reprezintă frecvența cu care inima noastră bate (frecvență cardiacă). Pulsul poate fi simțit în diferite...247

11 aug 00:00SănătateSindromul ovarelor polichistice, o cauza a infertilitatii

Unul dintre motivele pentru care o femeie poate să întâmpine dificultăți atunci când își propune să rămână...199

11 aug 00:00SănătateUtilizarea corectă a spray-ului nazal reduce inflamația sinusurilor

196

11 aug 00:00SănătateDurerile de creștere la copii - cum le identifici și când ar trebui să ajungi la medic

Peste 25% dintre copii au dureri de creștere. Acestea apar, de obicei, în două perioade: între 3-5 ani și apoi...190

11 aug 00:00SănătateStudiu: Gripa la vârste fragede influențează riscul viitor de boală

Gripa contactată timpuriu în viață reduce riscul persoanelor care au nevoie să solicite asistență medicală...191

11 aug 00:00SănătateAfecțiunile gastrointestinale: factori declanșatori

Dacă te-ai confruntat vreodată cu indigestie, constipație, senzație de arsură la stomac sau gaze intestinale, știi...218

11 aug 00:00SănătateCicatrici - tipuri, tratament și prevenție

Orice arsură, leziune sau altă traumă poate lăsa urme pe piele, numite cicatrici. De câte feluri sunt cicatricile...192

11 aug 00:00SănătateSuprasolicitarea fizică crește riscul de leziuni musculare

Exercițiile fizice sunt utile pentru starea generală de sănătate și pentru menținerea în formă, dar...193

11 aug 00:00SănătateCum asiguri buna funcționare a sistemului digestiv la copii

184

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT