REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Doliu imens în lumea muzicii: un DJ care a rescris istoria s-a stins din viață

Doliu imens în lumea muzicii: un DJ care a rescris istoria s-a stins din viață

Valentina CAMARA 12 martie 2023 | 11:53 762

DJ-ul legendar și starul trupei ”Top Buzz” Jason Kaye s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani. Cauza morții nu a fost dezvăluită.

Doliu imens in lumea muzicii: un DJ care a rescris istoria s-a stins din viata

Omagii pentru legenda rave-ului din Marea Britanie s-au revărsat pe rețelele de socializare după vestea tristă a morții sale tragice.

DJ Doc Scott a scris: "Odihnește-te liniștit Jason Kaye, nu știu ce să spun în afară de faptul că acest lucru m-a supărat foarte tare, dacă ai fost la rave-uri pe vremuri erai un fan al Top Buzz, inclusiv eu am fost un fan, a fost o onoare să împart scena cu tine, sunt cu adevărat dezamăgit."

Doliu imens in lumea muzicii: un DJ care a rescris istoria s-a stins din viata

Un mesaj postat pe contul de Twitter al formației ”Panjabi Hit Squad” spune așa: "Trist să aud despre #JasonKaye. DJ de top UKG! Am avut plăcerea de a cânta cu el acum câțiva ani la o nuntă asiatică. RIP".

În timp ce DJ Logan Sama a scris: "Odihnească-se în pace Jason Kaye. A făcut atât de multe pentru alții și a fost un gentleman absolut pentru mine.

Responsabil pentru atât de multe proiecte legendare în mai multe genuri de muzică. A împărtășit platforma sa cu atât de mulți muzicieni pentru a se lansa spre succes. Pierdere tragică".

Fanii și-au împărtășit, de asemenea, respectul pentru regretata vedetă pe rețelele de socializare.

Un fan a scris: "Ce se întâmplă? Sun șocat și întristat de vestea că Jason Kaye (topbuzz) a trecut în neființă”.

O a doua persoană a scris: "Sunt în stare de șoc absolut. Jason Kaye a decedat. Iisuse. RIP."

În timp ce o a treia persoană a spus: "Vești triste auzind despre moartea lui Jason Kaye, o legendă a muzicii"

Trupa ”Top Buzz” a fost formată inițial în 1988.  Jason și MC Patrick Jarrett, cunoscut și sub numele de ”Mad P„ și ”DJ Mikee B”  au fost printre primii care au popularizat sunetele mai ăuțin populare ale techno-ului ”jungle”, denumit și ”rave hardcore” din 1991.

Trupa a continuat să lanseze, iar albumul  ”Livin' In Darkness EP” a fost înregistrat la Basement Records în 1992, și  a încapsulat o mare parte din aroma epocii.

După succesul din 1992, Jason a continuat cariera de DJ, producător și promotor de succes și influent al ”UK Garage”, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369