REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Doliu la Hollywood! Julee Cruise, cunoscută românilor din serialul Twin Peaks, a murit

Doliu la Hollywood! Julee Cruise, cunoscută românilor din serialul Twin Peaks, a murit

Replica API 14 iunie 2022 | 00:00 848

Cântăreața Julee Cruise, cunoscută românilor, din serialul fenomen al anilor '90, Twin Peaks s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, după o îndelungată luptă cu o boală extrem de rară. Artista suferea de lupus, afecțiune ce o împiedica să meargă sau să stea în picioare.

Julee Cruise

Julee Cruise s-a făcut remarcată la începutul anilor '90, când a interpretat celebra coloană sonoră din serialul Twin Peaksa, regizat de David Lynch. Producția a avut un succes extraordinar în toată lumea, înclusiv în România, iar telespectatorii români își pot aduce aminte și acum melodia ce marca fiecare episod din serialul fenomen, în special vocea cu totul specială a lui Julee Cruise, ce reda atât de bine atmosfera din Twin Peaks, scrie click.ro.

Din păcate, Julee Cruise suferea de o afecțiune foarte rară, Lupus eritematos sistemic, care îi afectase serios abilitatea de a merge și de a sta în picioare.

Vestea tristă a fost dată de soțul ei, Edward Grinnan, prin intermediul unei postări pe Facebook.

,,A plecat dintre noi așa cum și-a dorit, fără regrete. Să te odihnești în pace, dragostea mea", a scris acesta pe pagina de socializare.

Julee Cruise a înregistrat melodii pentru mai mulți regizori de Oscar

Julee Cruise s-a născut în Iowa, Statele Unite ale Americii, în 1956, și a lucrat cu regizorul David Lynch de mai multe ori. Artista este cunoscută pentru piesa ,,Falling", care a constituit coloana sonoră a serialului Twin Peaks, piesa fiind produsă de faimosul compozitor Angelo Badalamenti. Artista a avut și o apariție surpriză în cel de-al treilea sezon Twin Peaks, difuzat în 2017, când a cântat din nou piesa, într-o scenă memorabilă.

Înainte de Twin Peaks, Julee Cruise a colaborat cu David Lynch pentru filmul «Blue Velvet», în care a interpretat piesa ,,Mysteries of Love".

Julee Cruise a lucrat și cu un alt regizor de Oscar, Win Wenders, în 1991. Solista a înregistrat piesa ,,Summer Kisses, Winter Tears", un cover după Elvis Presley, care a fost inclus în filmul ,,Until the End of the World".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272