REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Dum., 26 Mai 2024
Anul XX Nr. 6741
14.1° Constanța Duminică, 26 Mai 2024 Anul XX Nr. 6741
 

Donald Trump afirmă că este „100%“ pregătit să închidă frontiera cu Mexicul

Donald Trump afirmă că este „100%“ pregătit să închidă frontiera cu Mexicul

Replica API 4 aprilie 2019 | 00:00 493

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat din nou marţi că este pregătit să închidă frontiera de sud a Statelor Unite dacă autorităţile mexicane nu acţionează pentru a stăvili intrarea migranţilor în SUA, relatează AFP.

"Dacă ele nu fac asta sau dacă nu ajungem la un acord cu Congresul, frontiera va fi închisă, este 100% sigur", a declarat de la Casa Albă şeful statului american.

Închiderea va fi poate numai "pe secţiuni întinse ale frontierei", şi nu pe toată lungimea sa, a precizat el, înainte de a promite un anunţ "pentru următoarele zile".

Vineri, Donald Trump a ameninţat într-un mesaj pe Twitter că va închide frontiera din această săptămână dacă Mexicul "nu va pune capăt imediat întregii imigraţii ilegale care ajunge în Statele Unite".

Mai multe voci, mai ales din rândul republicanilor, s-au făcut auzite ulterior pentru a-l avertiza asupra consecinţelor unei asemenea decizii pentru economia americană.

"Sigur va avea un impact asupra economiei americane", a recunoscut Donald Trump, dar "securitatea este mai importantă", a subliniat el.

Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, şi-a exprimat imediat dezacordul. "Închiderea frontierei ar putea avea un impact economic catastrofal asupra ţării şi sper că nu vom face asta", a declarat el presei.

Preşedintele Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale din America Centrală o prioritate, promiţând în cursul campaniei din 2016 că va construi un zid la frontiera cu Mexicul.

El a mai ameninţat în decembrie, la începutul celui mai lung "shutdown" (blocajul parţial al administraţiei federale) din istoria SUA, că va închide frontiera dacă democraţii din Congres nu acceptă să finanţeze zidul.

Ulterior, Donald Trump a decretat o "urgenţă naţională" pentru a trece peste Camera reprezentanţilor şi Senat şi a debloca astfel fondurile necesare ridicării zidului controversat.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii urez succes Presdintelui Trump, in toate actiunile sale !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920