REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Donald Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Donald Trump ar prefera ca fiul său cel mic să joace fotbal, nu fotbal american

Replica API 5 februarie 2019 | 00:00 263

Preşedintele SUA, Donald Trump a recunoscut, cu ocazia Super Bowl, că "i-ar fi greu" să-l vadă pe fiul său mai mic, Barron, jucând fotbal american, din cauza violenţei acestui sport, preşedintele SUA adăugând că este bucuros să-şi vadă băiatul practicând soccer-ul, relatează AFP.

Într-un interviu difuzat de CBS cu ocazia finalei campionatului de fotbal american (NFL), preşedintele a fost întrebat dacă l-ar lăsa pe Barron, care are 12 ani, să se îndrepte spre acest sport foarte popular în SUA, însă din ce în ce mai criticat din cauza violenţei sale şi a comoţiilor cerebrale suferite de jucători.

"Este o întrebare foarte bună. Este o întrebare foarte dificilă. Dacă el ar vrea, da. L-aş împinge oare spre asta? Nu", a răspuns Trump, adăugând că mulţi jucători din NFL sunt de aceeaşi părere.

"De fapt, el joacă mult fotbal ("soccer"), îi place", a continuat preşedintele.

"Multă lume, inclusiv eu, a crezut că fotbalul nu va merge niciodată în ţara noastră, dar se extinde rapid", a spus Trump, într-unul din rarele cazuri când un preşedinte american a lăudat soccer-ul.

Multă vreme, fotbalul a fost văzut în SUA ca un sport pentru femei şi copii, înainte de a se dezvolta, mai ales sub impulsul minorităţilor hispanice.

Donald Trump a militat pentru ca SUA să organizeze Cupa Mondială de fotbal din 2026 împreună cu vecinii săi, Mexic şi Canada.

După atribuirea CM 2026, el l-a primit la Casa Albă pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Trump a explicat atunci că Mondialul de fotbal este "poate cel mai mare eveniment sportiv din lume".

Mare fan al fotbalului american, Trump critică regulat NFL, pe care o acuză că nu este severă cu jucătorii care îngenunchează în timpul imnului naţional pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei îndreptate împotriva negrilor.

Preşedintele i-a criticat violent pe aceşti jucători, iar în trecut s-a arătat bucuros de scăderea audienţei NFL, pe care o atribuie în parte unei lipse de patriotism.

Dincolo de aspectul politic, NFL este criticată mai ales pentru felul cum a gestionat unele cazuri de encefalopatie traumatică cronică, diagnosticate la sute de foşti jucători şi asociate loviturilor repetate la nivelul capului.

"Este un sport periculos, e cu adevărat foarte dur. Am crezut că echipamentul jucătorilor va cunoaşte o îmbunătăţire şi aşa s-a întâmplat. Căştile sunt mult mai bune, dar asta nu a rezolvat problema", a spus duminică Trump.

NFL a fost nevoită să cheltuiască peste un miliard de dolari pentru a finanţa programe de cercetare sau a despăgubi familiile jucătorilor decedaţi sau accidentaţi.

Prima doamnă Melania Trump a afirmat la sfârşitul anului trecut că fiul său este interesat mai ales de sport, menţionează DPA.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272