REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Donald Trump neagă informaţiile apărute în presă şi dă asigurări că ''nu a lucrat niciodată pentru Rusia''

Donald Trump neagă informaţiile apărute în presă şi dă asigurări că ''nu a lucrat niciodată pentru Rusia''

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 423

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a dat luni asigurări că nu a "lucrat niciodată pentru Rusia", după dezvăluirile făcute de New York Times privind lansarea, în 2017, a unei anchete a poliţiei federale americane (FBI) ce viza să determine dacă Trump a lucrat pentru Moscova, relatează AFP şi Reuters.

"Nu am lucrat niciodată pentru Rusia", a declarat în grădina Casei Albe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

"Îmi imaginez că cei care au lansat această anchetă au făcut-o pentru că l-am concediat pe (James) Comey", fostul şef al FBI, "care a fost o decizie excelentă pentru ţara noastră", a mai spus Donald Trump, vorbind despre "ticăloşii".

Referindu-se totodată la informaţiile apărute sâmbătă în Washington Post potrivit cărora ar fi ascuns detalii referitoare la întrevederile sale cu preşedintele Vladimir Putin şi ar fi confiscat notiţele luate de interpretul său, Donald Trump a afirmat că aceste informaţii sunt false.

"Nu ştiu nimic despre asta, sunt multe ştiri false (...) A fost o întâlnire încununată de succes", a spus el, făcând referire la summitul de la Helsinki din iulie 2018 cu Vladimir Putin.

La sfârşitul acestei întrevederi, Donald Trump a provocat nemulţumire, inclusiv în tabăra sa, pentru că a fost extrem de conciliant faţă de Vladimir Putin în timpul unei conferinţe de presă comune cu omul forte de la Kremlin, în special cu privire la problema amestecului rus în campania prezidenţială americană din 2016.

Donald Trump, care neagă categoric orice colaborare cu Moscova, critică în mod regulat ancheta procurorului special Robert Mueller pe care a numit-o o "vânătoare de vrăjitoare".

Ancheta, care este încă în curs de desfăşurare, a condus la mai multe inculpări şi condamnări, în special ale unor foşti colaboratori ai preşedintelui Trump.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Retragerea din Siria practic da liber Rusiei in zona. Pe cine sprijina? Ppe rusi.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367