REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Donaţie surpriză făcută de Taylor Swift pentru ca o tânără din Londra să poată intra la facultate

Donaţie surpriză făcută de Taylor Swift pentru ca o tânără din Londra să poată intra la facultate

Replica API 22 august 2020 | 00:00 1101

Obiectivul pe care şi l-a stabilit o liceeană din Londra, de a strânge online 40.000 de lire sterline (aproape 44.500 de euro) pentru a-şi achita studiile la universitate, părea imposibil de atins, până la ajutorul venit sub forma unei donaţii neaşteptate din partea vedetei americane Taylor Swift, relatează vineri agenţia AFP, citată de Agerpres.

Taylor Swift

Vitoria Mario se descrie pe pagina creată pentru strângerea de fonduri drept ''o tânără de culoare, de 18 ani, care are un vis''. Hotărâtă să obţină un loc la Universitatea Warwick, din centrul Angliei, pentru a studia matematica, ea a cerut ajutor de la sute de companii şi a introdus solicitări în căsuţele poştale locale pentru a-şi finanţa cei patru ani de studii şi mai ales cazarea.

După ce a reuşit să strângă online aproape jumătate din sumă, ea a fost surprinsă să primească o donaţie de 23.373 de lire sterline (peste 26.000 de euro) pentru a completa suma, semnată de Taylor Swift.

''Mă inspiră atât de tare strângerea ta de fonduri şi dedicarea ta de a-ţi împlini visele'', a scris artista în vârstă de 30 de ani, care a adoptat genul country înainte de a se orienta spre pop. ''Vreau să îţi ofer restul de bani de care ai nevoie. Succes în tot ceea ce faci! Cu dragoste, Taylor'', a adăugat artista.

Cântăreaţa nu a comentat gestul, însă contul său oficial de Twitter a dat like unui mesaj despre această întâmplare publicat pe aceeaşi reţea socială de un prieten al tinerei.

''Este minunat!'', a reacţionat Vitoria Mario pentru postul BBC.

Vitora s-a mutat la Londra în urmă cu patru ani din Portugalia, pe vremea când nu vorbea engleză. Ea a obţinut note maxime la toate examenele.

''Tatăl meu a murit, iar mama a rămas în Portugalia. Despărţirea de ea a fost dificilă, dar a fost un sacrificiu care a meritat'', a scris ea pe pagina dedicată strângerii de fonduri.

Tânăra subliniază că femeile, în special cele de culoare, sunt subreprezentate în mediul academic în domeniul pe care doreşte să îl urmeze, matematica.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272