REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DONE vrea să VÂNDĂ vila DALAS din centrul Constanței

DONE vrea să VÂNDĂ vila DALAS din centrul Constanței

Replica API 2 februarie 2021 | 00:19 10551

Vila Dalas, situată în centrul Constanței, pe bulevardul Ferdinand colț cu Atelierelor, continuă să perturbe peisajul urban. Cândva a fost o adevărată bijuterie unde se țineau cursuri și evenimente și găzduia o impresionantă bibliotecă, iar din 2019 se află în pericol de demolare. Familia Done, proprietara imobilului, nu s-a decis ce va face cu clădirea emblematică și ia în calcul vânzarea acesteia cu prețul de 2 milioane de euro.

În 2019, proprietarul Vilei Dalas, de pe bulevardul Ferdinand, a demarat procedurile pentru demolarea clădirii, iscându-se un adevărat scandal la acea dată. Mai mulți politicieni constănțeni, dar și cetățeni, cereau ca imobilul să fie inclus în lista monumentelor istorice, astfel încât acesta să fie salvat de la demolare. Cererea de clasare în regim de urgenţă pe lista monumentelor istorice a Vilei (Casei) Dalas a fost respinsă, așa că proprietarul, adică SC Complex Astoria SRL, deținută astăzi de fosta soție a lui Viorel Done, poate face ceea ce dorește cu imobilul în cauză. În momentul tranzacției, soții Done aveau planuri mari însă, anii ce au urmat nu au fost de bun augur, așa că proiectul a bătut pasul pe loc.

Viorel Done

Done nu știe ce va face cu clădirea impunătoare de pe Ferdinand

Deși s-a zvonit că în locul vilei impunătoare ar urma să se construiască un hotel, iată că Done încă nu s-a decis ce va face cu imobilul achiziționat în 2007 cu 2 milioane de euro. Nici contextul economic nu i-a ajutat prea mult. Done a terminat creditul bancar contractat pentru realizarea tranzacției. Proprietarul nu exclude însă vânzarea vilei, dacă se va ivi vreun proprietar, iar prețul de vânzare va fi de 2 milioane de euro.

Despre Vila Dalas

La intersecția străzii Atelierelor cu bulevardul Ferdinand, în perioada interbelică omul de afaceri elen Dalas ridica o impunătoare vila în stil neoromânesc. Clădirea, proiectata de marele Anghel Saligny este desfășurata pe demisol, parter si doua etaje. Naționalizată în comunism, vila devine grădiniță, pentru ca după 1990 sa găzduiască și Consulatul Franței. În 2006, imobilul a fost retrocedat proprietarilor Maria Constanţa Panaitide şi Felicia Stoenescu, care l-au scos la vânzare, iar Alianţa Franceză şi grădiniţa au fost nevoite să-şi mute sediile. Ulterior, clădirea a fost cumpărată de afaceristul Viorel Done, prin Complex Astoria SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a compatrat-o cu x lei si o vinde cu 10x lei...talhar
3
3
Numai nenorociri in urma acestor doi infractori Done Maria si Viorel Done inclusiv cele 3 fete arse de vii in cladirea Beirut de pe B-dul Tomis proprietatea lor.
6
0
Cladirea a fost cumparata cu bani din contrabanda cu tigari, evaziune fiscala , falsuri in inscrisuri,escrocherii , la fel cum cum au fost cumparate toate cladirile de pe B-dul Tomis pe care le detin infractori Maria si Viorel Done ,inclusiv hotelul Astoria din Mamaia.
8
0
Done e seful unei grupari organizate de hoti si criminali.
5
2
Bravo lor,faceti si voi ce vreti daca va tine!
2
9
Eu cu Marica ne tragem pe facalet tiganesc. Ne place sa o sugem si s o facem in grup.
3
0
Maria si Viorel Done sunt infractori notorii condamnati definitiv si cu dosare in curs de cercetare. Infractiuni de evaziune fiscala ,fals si uz de fals,spalare de bani ..
12
0
Femeia e tanc
0
9
care i treaba cu roman ,mache nu santem toti romani ?! rablelor !
3
3
Voi machidonii sunteti atat de prosti incat trebuie sa va luati mai intai un abecedar.....
20
4
Locu romanilor e la stirea de ieri cu vecinii care s au batut ca tinea calu la geam si nu putea sa doarma. Astea sunt problemele reale la mucani... noi machidonii acem erectie cand luam terenurile pe moca de la tradatorii de tara ai planetei
4
16
pentru ca la Litoral Tv nu se uita nimeni babuta ofilita si mitocanul penibil isi dau like singuri cu personaje inventate gen leonard claudiu buianu. In ce hal au ajuns!?!
6
0
Marica asta o curvistina redusa psihic. Trebuie internata aceasta parasuta .
21
0
Vad ca sarafu ,culcida george si toti saracii astia au dat drumul la comentariile lor de frustrati , invidiosi si foame in gat ce sunt!!! Hahaha....bai saracule...femeia este multimilionara ba !!! Face ce vrea ea, cand si cum vrea ea!!! Vezi sa nu va crape creierii de inviosi ce sunteti! Ca va ghiorlaie mateleeeastea sarace
3
15
Pentru cineva !cumporo tu si restaureazo daca esti asa sentimentala !!vorbiti voi romani asa cu sufletu dar cand vine vorba de bani va vindeti
6
13
Maria ce-ti mai plac copiii cruzi, nebuno ! Tase stie !!!
12
1
aceasta vila a fost facuta dupa planurile arhitectului Anghel Saligny, cum cineva poate da aprobare pentru demolare? este o vila de patrimoniu, chiar nu mai este autoritatea pe nicaieri? toti fac ce vor?
27
1
bai baieti, asa cum e ea, are o viata buna, e mama si are o responsabilitate prin aceasta atributie fata de viata, se descurca singura, plus ca pana la urma are o varsta si face ce vrea ea. nu are datorii financiare fata de nimeni precum alte familii de machedoni, nu are deviatii de alcoolista si de nrcomana ca alte machedoance care se dau sfinte si de fapt sunt cum sunt. ca sunteti voi hateri pe comenturi, scoate in evidenta ca sunteti invidiosi.
11
12
Sa o vanda la pretul cu care a cumparato. O cumpar imediat
7
0
Bai nene, ce ofticati sunteti voi ca nu ati bubuit niciodata o femeie care sa arate ca ea. Acum e pocnitoare. Acri sunt strugurii.
13
18
Hahaha.......se pise pe voi ma.....mars la cotet,gunoaie ca voi nu ajung la ea, hahahahaaa
3
23
Cum a putut sa cumpere asa un specimen o asemenea cladire? Cu ajutorul notarilor, avocatilor, poate si a judecatorilor!?! Acolo e buba mare cu puroi , acolo pute. Despre astfel de lucruri senatoarea AUR avocata, f vocala si recalcitranta cand e vorba de sanatate, tace ca un mort cand e vorba de ce se intampla in justitie. Sa iasa in presa sa ne spuna cum a fost preluata ac cladire de un astfel de individ. Ii plac legile din RO? Sunt corecte si drepte? Ce spune despre cei care le-au dat in anii trecuti, colegii ei avocatii? Isi merita salariile si pensiile speciale pt legile date?
22
2
dupa marea minciuna cu industria care a fost distrusa pentru ca era morman de fier vechi, retrocedarile au fost cel mai mare jaf de dupa 89.
22
0
a mai vrut odata,vroia milioane.in cta,orasul betonat de mazare si asociatii mafioti,unde trebuie sa dai spaga si ptr hirtie igienica,cu spitale de 2 lei si medici de trei lei.buna investitie,doar ca hotii pesedisti si securistii stau cu banul furat mai la fereala.kovesi e cu ochii pe ei.cine sa cumpere mizeria aia??se cauta prosti.
15
0
Bai pana la urma e bunul lui sii face ce vrea plua lui. Ca are sau nu nevasta pocnitoare e fix problema lui. atata timp cat nu l-aderanjat nimeni sa-l intrebe cand a cumparat-o de unde si cum are banii, foaie verde leustean! Asa ca , can can!
8
23
Toata lumea o stie ! Iar nevasta-sa este o nimfomana ... multi masculi o stiu!
29
2
cum a ajuns o bijuterie arhitecturala pe mana unui golan...simplu secu
42
3
normal ca vor sa l darame .ce carte au ,ce studii ?oameni fara cultura .nu au cum sa aprecieze o cladire istorica ,nu cunosc valoarea .Facem un" block de lucs ".
39
4
....jwjabejsj
0
0
Sobolanul.
16
0
Vrea sa o cumpere .
12
0
Mergeam la gradinita acolo ... cum ajung astfel de cladiri pe mana unor curve si a unor borfasi ..?!? Jeguri de oameni
66
0
Asta-i un contrabandist, a facut si puscarie jigodia. Cum naiba a putut ajunge o asemenea vila pe mana unui golan?
54
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468