REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Donţu: "Trăim într-o minciună perpetuă, conduşi de o putere aleasă cu 60% din 40% prezenţi la vot, şi aia cumpărată"

Donţu: "Trăim într-o minciună perpetuă, conduşi de o putere aleasă cu 60% din 40% prezenţi la vot, şi aia cumpărată"

Replica API 11 noiembrie 2013 | 00:00 213

PER vrea o nouă ordine socială

PER vrea o nouă ordine socială

Gheorghe Donţu, preşedintele Partidului Ecologist Român (PER) Constanţa, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă va deveni foarte activă, scopul ecologiştilor fiind acela de a instaura o nouă ordine politică. "PER are obligaţia de a propune un nou sistem social. Astăzi, se consemnează falimentul politicilor de dreapta şi de stânga. Suntem în faţa unor noi provocări şi omenirea trebuie să aleagă, iar în centrul politicilor mondiale trebuie să se afle binomul om- natură. PER poate fi o alternativă, în condiţiile în care toate politicile de până acum şi-au atins limitele incompetenţei", a spus Donţu.

"Cea mai importantă preocupare a PER este aceea de a unifica mişcarea ecologistă din România. Dreapta şi stânga nu se mai poartă, au devenit anacronice, sunt depăşite, se cere o reorganizare a sistemului social, iar PER are şansa de a se identifica ca entitate proprie. În România, noi facem acum avangardă, suntem între afirmaţiile lui Băsescu, care spunea că este un ecologist întârziat şi cele ale lui Ponta, care zicea că, dacă nu era în PSD, ar fi fost ecologist", a completat liderul PER. Donţu a mai spus că unul din motivele pentru a reintrat în politică este acela că nu-i place cum arată Constanţa şi România, în general: "În Româna, nu există o strategie de ţară. Toate guvernele de până acum au acţionat pompieristic Şi de aceea fac politică, pentru că nu-mi place cum arată oraşul Constanţa, judeţul Constanţa şi România. Trăim într-o minciună perpetuă, conduşi de o putere aleasă cu 60% din 40% prezenţi la vot, şi aia cumpărată. Aş schimba tot în Constanţa. Mai ales populaţia care votează", a punctat Donţu, mai în glumă, mai în serios. Legat de acţiunile politice ale PER, Dumitru Bădrăgan, preşedintele Consiliului Naţional al partidului, a vorbit despre negocierile duse cu alte formaţiuni, atât la nivel local, cât şi naţional. "PER derulează negocieri cu Forţa Civică, prin Mihai Răzvan Ungureanu, dar avem un dialog şi cu alte partide pentru coalizarea forţelor de dreapta şi crearea unei alternative la actuala majoritate. Urmărim crearea unei opoziţii reale de dreapta la USL şi promovarea proiectelor ecologiste. Negocierile pot conduce şi la o listă comună pentru alegerile europarlamentare şi la un candidat comun la prezidenţiale, dar sunt încă negocieri în curs, nefinalizate. La nivel local, în Constanţa, am găsit parteneri extrem de deschişi, atât la FC, cât şi la reprezentanţii PNŢCD şi ai Mişcării Populare".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272