REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Dortmund, victorie la limită cu Chelsea! Benfica, aproape calificată în sferturi

Dortmund, victorie la limită cu Chelsea! Benfica, aproape calificată în sferturi

Virgil STOIAN 16 februarie 2023 | 00:00 344

Borussia Dortmund a trecut cu 1-0 de Chelsea, iar Benfica a învins cu 2-0 pe Club Brugge, în cele două meciuri ale serii din UEFA Champions League.

 

Dortmund, victorie la limita cu Chelsea! Benfica, aproape calificata in sferturi

Dacă în prima zi a optimilor Champions League s-au marcat doar două goluri (PSG - Bayern 0-1 și Milan - Tottenham 1-0), nici cea de-a doua zi nu a fost mult mai generoasă din acest punct de vedere.
Meciul zilei a fost Borussia Dortmund - Chelsea, iar cele două echipe au oferit un spectacol agreabil. La pauză a fost 0-0, dar ambele formații au avut șanse bune de a deschide scorul. Londonezii au început mai bine partea secundă, dar după o ratare uriașă, în urma unui corner, gazdele au plecat pe contra-atac și Karim Adeyemi a înscris pentru 1-0 după o cursă de peste 60 de metri.
Chelsea a căutat egalarea și a riscat tot mai mult pe final, dar Borussia s-a apărat eroic și a ținut tabela intactă până la final, luând astfel o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi.

În celălalt meci al serii, Benfica s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Club Brugge. Joao Mario a deschis scorul din penlaty, în minutul 51, iar David Neres a dat lovitura de grație în minutul 88, profitând de o mare eroare în defensiva adversă. Chiar dacă nimic nu e decis, e greu de crezut că belgienii vor putea răsturna soarta calificării la returul de pe Da Luz.
Dortmund - Chelsea și Club Brugge - Benfica LIVE TEXT
Club Brugge - Benfica 0-2 - min.88: Goool Benfica! David Neres a dublat avantajul portughezilor în minutul 88, după o gafă imensă în apărarea adversă. La acest scor, soarta calificării pare decisă.
Dortmund - Chelsea 0-1 - min.77: Dortmund scapă cu fața curată dintr-o fază infernală. Koulibaly a șutat puternic din interiorul careului, Kobel a atins-o, dar aceasta se îndrepta către poartă. Emre Can a fost omul potrivit la locul potrivit și a scos de pe linia porții.
Dortmund - Chelsea 0-1 - min.63: Gooool Borusia! Chelsea a ratat o ocazie mare la un corner, iar pe contra-atac gazdele au dat lovitura. Karim Adeyemi a deschis scorul după o cursă de 60 de metri.

Dortmund - Chelsea 0-0 - min.60: Cele două echipe continuă în nota din prima repriză, dar golul se lasă așteptat. Chelsea pare ceva mai insistentă în partea secundă, însă Borussia a arătat că poate surprinde în orice moment.
Club Brugge - Benfica 0-1 - min.51: Goool Benfica! Joao Mario a deschis scorul pe Jan Breydel Stadion, transformând cu siguranță un penalty.

Pauză în cele două meciuri ale serii! Nu s-a marcat pe niciun stadion, dar s-a jucat un fotbal intens, mai ales la Dortmund, unde Borussia și Chelsea au ratat pe rând șanse uriașe de a deschide scorul.
Dortmund - Chelsea 0-0 - min.38: Joao Felix este ghinionistul de serviciu pe Signal Iduna Park. Lusitanul a avut o nouă șană uriașă de a deschide scorul, dar a trimis în transversală din poziție de unu la unu cu portarul advers.
Dortmund - Chelsea 0-0 - min.35: Meciul de la Dortmund este unul agreabil, dar deocamdtă tabela este intactă. Joao Felix a ratat cea mai mare ocazie de până acum, dar portughezul de la Chelsea a șutut defectuos dintr-o poziție ideală, în urma unei faze superbe create de jucătorii lui Potter.

Club Brugge - Benfica 0-0 - min.30: Benfica a dominat autoritar prima jumătate de oră, dar nu a reușit să marcheze. Cea mai mare șansă i-a aparținut lui Rafa Silva, care a nimenrit bara în minutul 30.
Dortmund - Chelsea 0-0 - min.10: Amebele echipe și-au arătat intențiile ofensive, dar ocaziile mari au lipsit deocamdată. Ritmul e unul ridicat, pe măsura unui meci din fazele eliminatorii din cea mai importantă competiție intercluburi.
Club Brugge - Benfica 0-0 - min.5: Tajon Buchanan are prima ocazie a meciului, dar portarul oaspeților, Vlachodimos, a avut o interveție excepțională și a păstrat tabela intactă.
UPDATE | Cele două partide ale serii de Champions League. Fanii Borussiei Dortmund au pus în scenă o coregrafie impresionantă înaintea duelului cu Chelsea.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515