REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

DOSAR PENAL în cazul autocarului cu copii, răsturnat la Kogălniceanu!

DOSAR PENAL în cazul autocarului cu copii, răsturnat la Kogălniceanu!

Replica API 30 iunie 2018 | 00:00 310

Planul roșu a fost activat la Constanța, în noaptea de joi spre vineri, 28 spre 29 iunie. Este vorba despre un accident rutier în care a fost implicat un autocar care s-a răsturnat în afara părții carosabile. După evaluarea medicală a tuturor persoanelor la locul accidentului, trei minori cu vârste între 10 și 14 ani precum și un adult au fost transportați la spitalul județean pentru investigații medicale amănunțite.

La faţa locului au fost trimise 9 ambulanţe tip B2 (cu asistent), 2 ambulanţe tip C2 (cu medic), o ambuanţă SMURD C1 (cu medic) şi o maşină de victime multiple. Până la ora 3.00, au fost transportaţi la spital 3 copii şi un adult, conştienţi. Autocarul răsturnat, cu victime în interior, a fost văzut de echipajul unei ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care se deplasa joi noapte la un caz - un pacient care acuza dureri toracice, și a sunat la 112 pentru a se interveni! ” Planul Roșu de Intervenție a fost activat la nivelul județului Constanța, în urma unui accident rutier produs pe DN2A între localitățile Ovidiu si Mihail Kogălniceanu.

Pompierii si cadrele medicale ajunse la fata locului au găsit un autocar in care se aflau 60 de persoane răsturnat în afara părții carosabile. După evaluarea medicală a tuturor persoanelor la locul accidentului, trei minori cu vârste între 10 și 14 ani precum și un adult au fost transportați la spitalul județean pentru investigații medicale amănunțite”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Persoanele rămase la fața locului au fost transportate la Casa de Cultură (Căminul Cultural) din MIhail Kogălniceanu. La ora 3.52, planul roșu de intervenție a fost dezactivat! ”În jurul orei 2.00 am fost sesizați despre producerea unui accident rutier, constând în aceea că o persoană de sex masculin, cetățean ucrainean, în vârstă de 52 de ani, a condus un autocar pe drumul național 2A, dinspre localitatea Ovidiu către Mihail Kogălniceanu, și, ajungând la km 192, din cauza neatenției în conducere, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în partea dreaptă.

Autocarul circula pe ruta Bulgaria - Ucraina, avea un număr de 58 de pasageri, între care 45 de minori și 13 adulți însoțitori. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei dintre minori, cu vârste între 9 și 15 ani, care au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cu leziuni ușoare. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă”, a declarat comisarul George Munteanu, șeful biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Constanța.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272