REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dosare de corupţie cu poliţişti: condamnări şi martori "amnezici"

Dosare de corupţie cu poliţişti: condamnări şi martori "amnezici"

Replica API 22 iunie 2012 | 00:00 159

Mita pentru oamenii legii, în instanţă

Mita pentru oamenii legii, în instanţă

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat, ieri, asupra pedepselor, într-un dosar de corupţie deschis pe numele a doi poliţişti de la Secţia 2, acuzaţi pentru luare de mită. Este vorba despre agenţii Cristian Olaru şi Mugurel Alexa, dar şi fiul unuia dintre ei, Darius Alexandru Olaru. Astfel, cei doi au primit pedepse cu închisoarea în regim de detenţie, 4 ani şi 7 luni pentru Cristian Olaru, 3 ani şi 6 luni pentru Mugurel Alexa, iar fiul lui Olaru a primit un an cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa Superioară, Curtea de Apel.

Tribunalul s-a pronunţat la aproape un an de la trimiterea în judecată a celor 3 poliţişti. Potrivit rechizitoriului, fapta pentru care aceştia au fost deferiţi justiţiei a fost comisă în luna februarie a anului trecut, când agenţii de poliţie i-au solicitat unui şofer suma de 1.700 lei pentru a nu-i aplica o sancţiune administrativă după ce l-au prins circulând pe drumurile publice fără a avea asigurare RCA şi pentru a nu-i întocmi acestuia dosar penal pentru portul fără drept al unui baston telescopic. Pe parcursul cercetărilor, cei trei nu şi-au recunoscut faptele.

Amnezie totală într-un alt dosar de corupţie

Tot ieri, într-un alt dosar de corupţie, deschis pe numele unor alţi poliţişti de la Rutieră, a fost audiat un martor care iniţial fusese cercetat penal. Este vorba despre dosarul agenţilor Iulian Dumitru Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu, aceştia făcând parte din lotul celor câteva zeci de poliţişti de la Rutieră care a făcut vâlvă în urmă cu 3 ani, la Constanţa. De puţin timp a început cercetarea judecătorească în cazul acestora. La termenele trecute au fost audiaţi cei 3 inculpaţi, iar la termenul de ieri a început audierea martorilor. Poliţiştii în cauză sunt acuzaţi că au intervenit pe lângă unii colegi de-ai lor în favoarea unor cunoştinţe, pentru a nu aplica sancţiuni prea aspre, în urma unor abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Primul martor a fost audiat ieri, însă nu a fost de prea mare ajutor completului de judecată. Agentul Marian Adrian Chisoiu, împotriva căruia începuse urmărirea penală, fiind scos ulterior de sub urmărire, s-a dovedit a fi lovit de amnezie în sala de judecată. La 80 la sută dintre întrebările puse de judecător, poliţistul-martor a răspuns cu "nu îmi amintesc" sau "nu mai ştiu", iar la un moment dat chiar şi judecătorul Cristian Deliorga l-a întrebat dacă e amnezic cumva, dat fiind că în faza de urmărire penală a dat declaraţii destul de consistente. La următorul termen, fixat în luna septembrie, după vacanţa judecătorească, vor fi audiaţi mai mulţi poliţişti, colegi ai inculpaţilor, tot în calitate de martori.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212