REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Dosare penale pe bandă rulantă: Beți și drogați, la volan

Dosare penale pe bandă rulantă: Beți și drogați, la volan

Ana Maria LIPAN 30 aprilie 2023 | 11:01 2058

La data de 29 spre 30 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.  Acțiunea a fost coordonată de polițiști de la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.

Dosare penale pe banda rulanta: Beti si drogati, la volan

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei.

Dosare penale pe banda rulanta: Beti si drogati, la volan

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre care 7 pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, iar restul pentru alte abateri, și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere. La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 22.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 39, în stațiunea Eforie, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Dosare penale pe banda rulanta: Beti si drogati, la volan

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

Dosare penale pe banda rulanta: Beti si drogati, la volan

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 6, fiind influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Dosare penale pe banda rulanta: Beti si drogati, la volan

În toate cauzele, au fost întocmite dosare de cercetare penală. La acțiune a paticipat și un echipaj canin al Gărzii de Coastă, specializat în detectarea drogurior și a substanțelor suceptibile de a avea efecte psihoactive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa te ia gaburii la ula ca pe un catelus ce esti.
1
0
ia nu va mai luati de scupra ca scupra e baiet bun nu vorbeste de rau pe nimeni si saluta pe strada si e bine crescut si educat
0
1
Foarte bine ! Felicitări Poliției r*mâne ! Este nevoie de forță de muncă pentru autostrăzi, construcții, spații verzi, etc. !
3
1
În afara de știri cu drogati, hoți, penali, stiri mondene ale handicapaților, accidente mai aveți timp pentru evenimente economice, sociale și de interes general?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468