REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Dosarele Twitter | Se confirmă faptul că anumiți utilizatori și tweet-uri care nu se aliniau cu agenda de stânga a platformei au fost puși pe 'lista neagră'

Dosarele Twitter | Se confirmă faptul că anumiți utilizatori și tweet-uri care nu se aliniau cu agenda de stânga a platformei au fost puși pe 'lista neagră'

Cristina BĂRBUCEANU 11 decembrie 2022 | 08:16 458

Dr. Bhattacharya spune că suprimarea conversațiilor corecte despre COVID pe rețelele de socializare a dăunat în cele din urmă datelor, copiilor și publicului american. 'Dosarele Twitter' confirmă că profesorul de la Stanford, Dr. Jay Bhattacharya, a fost "trecut pe lista neagră" pentru informații despre COVID-19, anunță foxnews.com.

Cea de-a doua tranșă a "Dosarelor Twitter" ale lui Elon Musk a confirmat că Twitter a "pus pe lista neagră" în secret anumiți utilizatori și tweet-uri care nu se aliniau cu agenda de stânga a platformei.

Profesorul de medicină de la Universitatea Stanford, Dr. Jay Bhattacharya, a fost unul dintre cei mulți care se aflau pe "lista neagră" a platformei, potrivit informațiilor dezvăluite joi de reporterul Bari Weiss de la The Free Press. Bhattacharya a fost trecut în secret pe lista neagră pentru că "a susținut că blocajele Covid ar dăuna copiilor" și, astfel, nu a putut să facă trend pe platformă, a relatat Weiss într-un mesaj pe Twitter.

În emisiunea "The Ingraham Angle", Bhattacharya a declarat că suprimarea vocii sale, care a pus la îndoială o mare parte din îndrumările doctorului Anthony Fauci și politicile COVID-19, a dăunat în cele din urmă datelor, copiilor și publicului american.

El crede că a fost în esență redus la tăcere pentru că "argumentele opuse nu erau suficient de puternice pentru a supraviețui la lumina zilei". "Dacă am fi avut o discuție deschisă, Laura, școlile nu s-ar fi închis în toamna anului 2020. Dacă am fi avut o discuție deschisă, închiderile ar fi fost ridicate mult mai devreme, deoarece datele și dovezile din spatele lor erau atât de proaste", a spus el în emisiune.

Acesta a declarat că ar fi trebuit să fie permise conversații deschise, "libere și corecte" pe rețelele de socializare în timpul pandemiei pentru a evita "nocivitatea" blocajelor și a campaniilor de vaccinare forțată. El a adăugat că nu a folosit nici măcar o dată un limbaj amenințător la adresa unei persoane, ci doar gândurile doctorului Fauci. "Au mers mult prea departe.

De asemenea, profesorul a declarat că nu are nicio idee despre cine a cerut ca el să fie pe "lista neagră" a Twitter, dar crede "cu tărie" că a existat o direcție guvernamentală în această decizie.

Bhattacharya a declarat că s-a alăturat unui proces intentat de medici și oameni de știință împotriva administrației Biden în legătură cu cenzura din social media legată de informațiile despre COVID-19. El a spus că procesul a "descoperit dovezi extraordinare" că agențiile federale au dat indicații platformelor de socializare cu privire la cine și ce să cenzureze.

"Fiecare american ar trebui să fie indignat", a spus Bhattacarya, confrom stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108